İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sedanur'a nasıl kıydınız!

Türkiye nefesini tutmuş, 7 gün önce kaybolan küçük Sedanur'dan gelecek güzel haberi bekliyordu. Ancak arama ekipleri, köye 1 kilometre uzakta talihsiz çocuğun cansız bedenini buldu. Küçük kız öldürülmüş, üzeri taşla kapatılmıştı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Eylül 2018 07:45, Son Güncelleme : 23 Eylül 2018 08:49
Sedanur'a nasıl kıydınız!

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolan ve o günden bu yana Türkiye'nin arama kurtarma çaalışmalarını heyecan ve endişeyle takip ettiği Sedanur Güzel'den (9) dün acı haber geldi.

Arama kurtarma ekipleri, küçük Sedanur'un cansız bedenini köyün bir kilometre kadar yakınında ve jandarma karakoluna 100 metre mesafede daha önce de tarama yapılan bölgede öldürülmüş ve üzeri taşla örtülmüş şekilde buldu.

Meyve toplayacaktı

Kars'ın Kağızman ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Sedanur, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde yabani meyve toplamak için çıktıktan sonra kayboldu. En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylülerle birlikte kızlarını aramaya başladı, ancak sonuç alınamadı.

Bunun üzerine aile jandarmaya haber verdi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur'un bulunması için ekipler seferber oldu.

Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Aramalarda kadavra arama köpeği ve iz takip köpekleri de kullanıldı. Tüm evleri didik didik arayan ekipler son olarak Kars-Kağızman karayolu kenarındaki köye 4 kilometre uzaklıktaki sazlıkta arama çalışması başlattı. İş makineleriyle kamışlar temizlendi, ancak buradaki aramalardan da sonuç alınamadı.

Ayı ininde bile aradılar

Bunun üzerine ekipler, ayıların da bulunduğu dağlık alanda bulunan mağaralarda arama yapılması için bölgeye sevk edildi. Bellerine ip bağlayan ekipler küçük mağaralara ve oyuklara inerek küçük kızı bulmaya çalıştı. Ancak tüm Türkiye'nin bulunması için dua ettiği Sedanur'dan dün acı haber geldi. Kars İl Jandarma JAK timleri tarafından Sedanur'un cansız bedenine ulaşıldı. Küçük kızın, jandarma iz takip köpeği "Atak"ın desteğiyle bulunduğu öğrenildi. Sedanur'un cesedini gören ekipler de bölgede daha önce arama yaptıklarını ancak olay yerinde koku çıkmaya başladığında cesede ulaştıklarını söyledi. Öte yandan, Sedanur'un cenazesinin yakınlarında parçalanmış bir bavul bulundu. Bavulun olayla ilgisi olup olmadığının araştırılacağı belirtildi. İlk açıklamayı yapan Vali Rahmi Doğan "Sedanur'un öldürüldüğü kesin. Üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu" dedi. Olaya ilişkin Güzel ailesinin komşusu Ertan B.'nin daha önce tutuklandığını hatırlatan Vali Doğan, şöyle devam etti:

"Tutuklanan kişi daha önceden sabıkası, birtakım cezaları olan ve şüpheli sıfatıyla alınıp tutuklanan kişi. Olay incelendikten sonra tahminimce yeni gelişmeler olabilir. Şu anda onunla ilgili net bir şey yok. Bu kişi daha önceden bir takım suçlardan cezalar almış ve kaçak durumunda, ağabeyinin kimliğiyle dolaşan birisi. Dolayısıyla her halükarda cezası olan birisi olduğu için mecburen tutuklanmak durumundaydı. Geçmişi çok sağlıklı birisi değil. Cinsellikle ilgili suçlar da var, adam öldürmeye teşebbüse kadar giden farklı suçları var. Ancak olayın kim tarafından işlendiği ya da nasıl işlendiğiyle ilgili şu an net bir bilgi elimizde yok. Gerekli incelemeyi arkadaşlar yapacaklar."

Küçük Sedanur'un cansız bedeninin bulunduğu bölgenin çalılık ve kayalık olduğunu aktaran Vali Doğan, "Köye 1 kilometre mesafede bir yer. Köy hem çok çalılık hem de kayalık bir alan. Dolayısıyla arkadaşlarımız sabır itibariyle cesede ulaştılar. Gerekli otopsi işlemleri yapıldıktan sonra arkadaşlar tahkikatı devam ettirecekler. Bu civar üzerinde arama yapılmıştı ama önceden mi Sedanur'un cesedi oradaydı yoksa sonradan mı getirilip oraya konduğunu arkadaşlar inceliyor" dedi. Köyde jandarma karakolu bulunduğunu da ifade eden Doğan, "Sedanur'un evi ile jandarma karakolunun arasındaki mesafe 100 metre civarında. Dolayısıyla olayın olduğu yerde çocuğun kaybolma ihtimali yok" dedi.

Elbisesiyle bulundu

Ekipler Sedanur'un kim ya da kimler tarafından katledildiğini belirlemek için delil toplamayı sürdürürken Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de yazılı bir açıklama yaptı. Açıkamada "Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette olduğu görülmüştür. Sedanur'un cesedinin bulunduğunda üzerinde elbiselerinin olduğu görülmüştür. Sedanur'un cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ve ölümünün nasıl ve ne zaman gerçekleştiği yapılacak otopsi işleminden sonra anlaşılabilecektir" denildi. Savcının yaptığı ilk incelemelere dair detayları da ortaya çıktı. Buna göre küçük kızın cesedinin kararıp kurtlanması nedeniyle üzerinde ilk aşamada darp izi veya yara tespit edilemedi.

Handan ve Abdullah Güzel çifti, köye döndüklerinde acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.

Acı haberi alınca çılgına döndüler

Sedanur'un annesi Handan ve babası Abdullah Güzel, kızlarının öldürüldüğünden köye gelince haberdar oldu. Kızları kaybolduktan sonra bir televizyon programına katılmak üzere İstanbul'a giden aile dün öğlen saatlerinde Kars'a döndü. Havalimanı'nda polisler tarafından önce ifadeleri alınan aile daha sonra köylerine döndü. Çift köye geldiklerinde sinir krizi geçirdi. Bayılan anne ve babaya ilk müdahaleyi köydeki sağlık ekipleri yaptı. Acılı ailenin feryatları yakınlarını ve köylüleri gözyaşına boğdu.

Anne Güzel, daha önce arama çalışmalarını gözü yaşlı şekilde izlerken "Kızımın yerini bilen varsa çıkartsın getirsin, şikayetçi de olmayacağım. Yeter ki sağ salim getirsinler. Bütün Türkiyeye yalvarıyorum. Ne olursunuz Leyla gibi, Eylül gibi olmasın" demişti. Ağrı'da Ramazan Bayramı'nda kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni, aramaların ardından 18 gün sonra dere kenarında bulunmuştu.

'İdam edin'

Sedanur'un acı haberini alınca olay yerine koşan yakınları gözyaşlarına boğulup fenalık geçirdi.
Yaşanan vahşete tepki gösteren küçük kızın yakınları caninin bulunup idam edilmesini istedi.

DNA örneği verdiler

Cesedin bulunmasının ardından kesin kimlik teşhisi için Sedanur'un ailesinden DNA ve kan örnekleri alındı. Yapılacak incelemenin ardından Sedanur'un kimliği de kesin olarak teşhis edilecek. Öte yandan küçük kızın kaybolmasıyla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan komşu Ertan B.'den de DNA örnekleri alındı. Zanlının cezaevinde özel tedbirler altında tek kişilik bir hücrede kaldığı öğrenildi. - MUSA KESLER

Erdoğan korkuttu

Küçük Sedanur'dan acı haberin gelmesinden sonra Kars'ın Digor ilçesinde de 6 yaşındaki bir çocuk kayboldu. Düzgeçit köyünde oturan 6 yaşındaki Erdoğan Somarlar, dün bir yakını ile gittiği tarlanın yakınında kayboldu. İhbar üzerine köye gelen jandarma, AFAD ile UMKE görevlileri ve köylülerce bölgede arama başlatılırken, küçük çocuk 4 saat sonra çobanlar tarafından bulundu.

BEDİR ALTUNOK, İLHAMİ TURAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber