Acısına Sedanur'un toprağını bastı

Kars'ta kaybolduktan 7 gün sonra, taşlar altında cansız bedeni bulunan Sedanur, dün son yolculuğuna uğurlandı. Anne Handan ve baba Abdullah Güzel, gözyaşları içinde en büyük kızlarına veda etti. Kızının mezarına sarılan anne, yüreğindeki acıya kızının toprağını bastı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Eylül 2018 07:25, Son Güncelleme : 24 Eylül 2018 13:21
Acısına Sedanur'un toprağını bastı

Kars'ın Kağızman ilçesi, Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra önceki gün cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, köyünde toprağa verildi. Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'nda 6 saat süren otopsinin ardından Kağızman'a getirilerek, İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Sedanur'un cenazesi, dün sabah saatlerinde alınarak köyüne götürüldü. Ailenin en büyük çocuğu Sedanur için evinin önünde helallik alındı, ardından da köy mezarlığına götürüldü. Günlerce çocuklarını sağ bulma umudu taşıyan anne Handan ile baba Abdullah Güzel, ayakta durmakta güçlük çekti. Sedanur'un küçük bedeni kılınan cenaze namazının ardından ağıtlarla, dualarla toprağa verildi. Sinir krizi geçiren anne Handan Güzel, çocuklarının en büyüğü olan Sedanur'un mezarına kapandı, acısını dindirmek istercesine toprağını avuçladı, yüzüne sürdü, yüreğine bastı.

'Umarım son olur'

"Umarım bu son olur" diyen Vali Rahmi Doğan, anne babalara biraz daha dikkatli olmaları önerisinde bulundu. Doğan, olayın faillerini bulacaklarını ve adalete teslim edeceklerini belirterek, "Dün otopsi işlemleri tamamlandı ancak neticesi daha çıkmadı. Neticesi belli olduğunda da kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Doğan, olayla ilgili yeni gözaltıların olmadığını söyleyerek, Sedanur'un cansız bedeninin bulunduğu yerdeki bavulun olayla ilgisi olmadığını kaydetti.

Rahmi Doğan, şunları söyledi: "Hem köy hem yoldan geçen, köyün etrafında irtibatlı kişiler de dahil olmak üzere inceleme ve araştırmamızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa süre içinde neticeye ulaşırız diye düşünüyorum. Bütün Türkiye'ye vaadimiz olsun, bunu neticelendireceğiz ve sorumlusu kim veya kimlerse Türk adaletinin önüne çıkartacağız."

Van'a gönderildi

Sedanur'un otopsisinde istismar bulgularına rastlandığı iddiaları ise İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildi. Vali Doğan, otopside alınan numunelerin incelenmesi için Van'a gönderildiğini söyleyerek, "Sedanur kızımızla ilgili basında çıkan 'otopsi sonuçları açıklandı' bilgisi doğru değildir. Otopsi için alınan numuneler incelenmek için Van'a gönderilmiş olup neticelenince sonuçlar kamuoyuna açıklanacaktır" dedi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de bazı basın yayın organlarında Sedanur Güzel'in otopsisiyle ilgili çıkan haberleri yalanladı:

"Sedanur Güzel'in yapılan otopsisi sonucu vücudunda cinsel istismar bulgusuna rastlanıldığı ve cinayete kurban gittiğinin kesinleştiği şeklindeki haberler üzerine basın açıklaması yapma zarureti hasıl olmuştur. Otopsi süreci devam ediyor. Sedanur Güzel'in cesedinden elde edilen örnekler üzerinde ise patolojik inceleme devam etmektedir. Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır. Olayla ilgili mevcut soruşturma gizlilik içinde yürütülmekte olup yeni verilere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Cenaze törenine, Sedanur'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, bazı il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber