Özkök Paşayı asteğmen değil tuğgeneral karşıladı

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GATA'DA ÖZKÖK PAŞA'YI TÜMGENERAL KARŞILADI

-Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ü GATA'da bir asteğmenin karşıladığına yönelik iddilar asılsız çıktı. Emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün bir asteğmen tarafından karşılanmadığı, tam tersine protokolden sorumlu bir tuğgeneral tarafından karşılandığı bildirildi.

-Emekli Orgeneral Özkök'ün son olarak 26 Nisan 2007 tarihinde göz muayenesi için GATA'ya gittiğini belirten yetkililer, böyle bir tavrın konmasının mümkün olmadığının altını çizdiler.

ANKARA(ANKA)- Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile ilgili tartışma ve spekülasyonlara bir yenisi daha eklendi. Emekli Orgeneral Özkök'ün tedavi için gittiği GATA'da bir asteğmen tarafından karşılanıp uğurlandığına yönelik spekülasyonlar asılsız çıktı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, emekli Orgeneral Hilmi Özkök GATA'da bir asteğmen tarafından değil, tam tersine protokolden sorumlu bir tuğgeneral tarafından karşılandı ve uğurlandı. GATA yetkilileri, "Komutanımızı protokolden sorumlu bir Tuğgeneral karşıladı. Komutanımızın şeker rahatsızlığından kaynaklanan göz rahatsızlığı var. Ameliyat olması gerekiyor. Ameliyat öncesi tahlilleri yapıldı" değerlendirmesinde bulundular.

Emekli Orgeneral Özkök'ün GATA'ya son olarak 26 Mart 2007 tarihinde geldiğini vurgulayan yetkililer, "Komutanımızı veya yakınlarını incitici herhangi bir tavır içinde olunması düşünülemez" yorumunu yaptı


BUGÜN SAAT 13'TE SİTEMİZDE YER ALAN CNN TÜRK KAYNAKLI HABER

Özkök'ün orduyla ilişkilerinin zayıfladığını gösteren son örnek, kısa süre önce GATA'da.

Tedavi için hastaneye giden eski Genelkurmay Başkanı'nı, GATA Komutanı'nın karşılaması gerekiyordu. Ancak, ne GATA Komutanı, ne yardımcısı, ne tedavi göreceği radyoloji bölümü başkanı, ne de "general" rütbesinde bir subay karşıladı Özkök'ü. Eski Genelkurmay Başkanı, bir asteğmen tarafından karşılandı ve uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılan internet sitesinde de, Özkök'ün biyografisinde değişikliğe gidilmedi.

Özkök'ün biyografisinde bütün eski genelkurmay başkanlarından farklı olarak, görevde bulunduğu süreden itibaren "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, Başbakan'a karşı sorumlu olan Orgeneral Özkök, barış zamanında Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı, savaş zamanında ise Cumhurbaşkanı'nı temsilen, Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak görev yapar" ifadesi yer alıyordu.

Genelkurmay'ın yenilenen sitesinde bu ifade olduğu gibi korundu.

Özkök, Genelkurmay'ın düzenlediği birçok etkinlikte de yer almıyor. Son olarak İstanbul'da Harp Akademileri'ndeki sempozyumda yoktu. Özkök dışındaki birçok eski genelkurmay başkanı emekli komutan sempozyumda hazır bulundu. Özkök'ün etkinliklere davet edilip edilmediği resmen açıklanmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber