Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı-Haritalı

Yağışların Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2018 06:30, Son Güncelleme : 26 Eylül 2018 06:12
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat'ın kuzeyi, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Samsun ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve İç Anadolu'da fırtına (50-80 km/sa), Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( çatı uçması, ağaç ve ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Kırklareli'nin doğusu ve Balıkesir'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına(50-80 km/saat), güneybatı kesimlerinde kuvvetli fırtına (70-100 km/sa)şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde güneydoğusunun yükseklerinde(1800 m ve üzeri) karlakarışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

BİLECİK 10°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

BURSA 10°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. gece ve sabah saatlerinde 1800 m ve üzerinde karlakarışık yağmur ve kar bekleniyor.

EDİRNE 10°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL 14°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (50-80 km/sa),Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR 8°C, 15°C

Parçalı bulutlu

IZMIR 16°C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA 7°C, 15°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA 13°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 21°C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 23°C, 29°C

Az bulutlu ve açık

BURDUR 10°C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ 19°C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Çankırı, Kırıkkale çevreleri ile Ankara'nın doğu kesimleri, yarın Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri ile Yozgat ve Kırşehir'in kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA 10°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra doğu kesimleri ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı

ESKISEHIR 9°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ 7°C, 22°C

Parçalı bulutlu

KONYA 12°C, 17°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yükseklerinde (1500 m ve üzeri) karlakarışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

BOLU 8°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 6°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

SİNOP 17°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli (21-50km/sa) olması bekleniyor.

ZONGULDAK 13°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BAYBURT 9°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 15°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimleri ile yarın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

TOKAT 12°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON 17°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, yarın Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARDAHAN 4°C, 18°C

Parçalı bulutlu, yarın yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ELAZIĞ 13°C, 30°C

Az bulutlu ve açık

ERZURUM 6°C, 22°C

Parçalı bulutlu

HAKKARİ 15°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN 12°C, 36°C

Az bulutlu ve açık

DIYARBAKIR 13°C, 34°C

Az bulutlu ve açık

GAZIANTEP 18°C, 32°C

Az bulutlu ve açık

KİLİS 20°C, 33°C

Az bulutlu ve açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber