Cerrahpaşa'nın yeni çehresi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde dönüşümünü amaçlayan "Yeni Cerrahpaşa Projesi"ndeki çalışmalar aralıksız sürüyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2018 08:46, Son Güncelleme : 26 Eylül 2018 08:48
Cerrahpaşa'nın yeni çehresi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, proje kapsamında yer altı otopark alanı, tüm hastane ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte planlandı.

Binalar arası geçişler ise tünel sistemleri ve yer altı bağlantılarından sağlanacak. Projenin en önemli aşaması olan hafif çelik konstrüksiyon binaların yapımı, dekanlık, hastane müdürlük binası, adli tıp, oditoryum ile kütüphane binalarının yıkım işlemleri de tamamlandı.

İnternet sitesindeki açıklamada, projenin ikinci aşamasında diğer yenilenecek binaların da sırayla yıkılacağı; üst Cerrahpaşa'nın yeniden inşa edileceği, Tıp Fakültesi'ndeki eğitimin ise alt Cerrahpaşa'da devam edeceği duyuruldu.

Projenin toplam maliyetinin 963 milyon lirayı bulacağı tahmin ediliyor. Yeniden yapılandırma projesi kapsamında, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi kampüsünde yer alan tarihi yapılar, restorasyon sonrası hizmete açılacak.

İlk olarak hastanenin girişinde yer alan, 1933'te Atatürk'ün hastaneye giriş yaptığı binanın restorasyonunda sona yaklaşıldı.

MERT İNAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber