İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Suriyeli erkeklere hakaret eden memura hapis cezası

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de bulunan Suriyeli erkeklere yönelik hakaretlerde bulunan devlet memuru Y.B. hakkında açılan davada mahkeme, 'Halkı kin ve nefrete kışkırtma' suçundan şahsın 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Haber Giriş : 26 Eylül 2018 10:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Suriyeli erkeklere hakaret eden memura hapis cezası

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda Suriyeli erkeklere yönelik ağır hakaretlerde bulunan ve "etek giydireceksin, keklik gibi avlayacaksın" şeklindeki ifadeleri nedeni ile hakkında dava açılan devlet memuru Y.B. hakkında karar verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin ve nefrete kışkırtmak" suçundan hakkında dava açılan Y.B.'nin Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması sonucunda 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Y.B. benzer bir suçu işlediği taktirde hapse girebilecek ve memuriyetle ilişiği kesilebilecek.

CUMHURBAŞKANLIĞINDA ÇALIŞIYORDU, İLİŞİĞİ KESİLDİ

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Sağlık Koordinasyon Merkezi'nde geçici görev yapan Y.B.'nin gelen tepkiler üzerine külliye ile ilişkisinin de kesilerek asıl kadrosunun bulunduğu Sağlık Bakanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı'nın Y.B. hakkında nasıl bir işlem yapacağı ise merak konusu oldu.

Kaynak: Yeniakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber