Türkçe ve Matematik'te yeterli kazanımı elde edemeyen ilkokul 3 ve 4. öğrencilerine İYEP uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokullarda Yetiştirme Programı Yönergesini, yürürlüğe koydu. Yönergeye göre, ilkokulların 3 ve 4. Sınıflara devam eden, eğitim öğretim yılı içinde çeşitli nedenlerle okuma, yazma, okuduğunu anlama becerileri ve doğal sayılar, doğal sayılarla dört işlem öğrenme alanlarında yeterli kazanımlara ulaşamayan öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulanacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Eylül 2018 12:01, Son Güncelleme : 27 Eylül 2018 12:06
Türkçe ve Matematik'te yeterli kazanımı elde edemeyen ilkokul 3 ve 4. öğrencilerine İYEP uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokullarda Yetiştirme Programı Yönergesini, yürürlüğe koydu. Yönergeye göre, ilkokulların 3 ve 4. Sınıflara devam eden, eğitim öğretim yılı içinde çeşitli nedenlerle okuma, yazma, okuduğunu anlama becerileri ve doğal sayılar, doğal sayılarla dört işlem öğrenme alanlarında yeterli kazanımlara ulaşamayan öğrenciler için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulanacak.

Buna göre, Ekim ayının 3 üncü haftasında, sınıf öğretmenleri tarafından, öğrencilere ÖBA sınavı uygulanacak. ÖBA testi Bakanlık tarafından okullara gönderilecek.

ÖBA sonuçları öğrencinin kendi sınıf öğretmeni tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki İYEP Modülüne 2 iş günü içerisinde girilecek.

Türkçe ve Matematikte yeterli kazanımı elde edemiş olan öğrenciler kasım ayının ilk haftasında, mesa, saatlerinde dışında eya hafta sonunda derse alınacak.

Yönergenin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber