Başında mermiyle yaşıyor, emekli olamıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde, 8 yıldır başındaki mermiyle yaşayan ve bu nedenle sağ kol ve bacağını kullanamayan Aslan Aldırmaz, 7 yıl prim yatırdığı Bağ-Kur'un malulen emeklilik isteğini geri çevirmesine tepki gösterdi.

Menemen'e bağlı Koyundere Beldesi'nde, yaşayan 4 çocuk babası 37 yaşındaki Aslan Aldırmaz, 8 yıl önce bunalıma girerek, kafasına dayadığı tabancasıyla, intihar teşebbüsünde bulundu. Ağır yaralanan Aldırmaz, kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, tedaviye alındı. Aldırmaz'ın kafasındaki mermi çekirdeği riskli olduğu için alınamadı. Başındaki mermi çekirdeği ile yaşamak zorunda kalan Aldırmaz Menemen Garajı'nda işlettiği kahvehanesini kapatmak zorunda kaldı. Sağ kol ve bacağını kullanamayan ve unutkanlık problemi yaşadığı için hiçbir iş yapamayan Aldırmaz Menemen-Koyundere Hattı'nda çalışan minibüsünün günlük yaklaşık 20 YTL'lik geliri ile evini geçindiriyor.

Doktorların ameliyatın yüzde 99 risk taşıdığını söylemesi üzerine çaresizlik içinde olan Aldırmaz 7 yıl prim yatırdığı Bağ-Kur'dan emekli olmak için 9 ay önce dilekçe vererek, malülen emekli olmak istedi. Ancak, Aldırmaz'ın talebine olumsuz yanıt geldi. Bağ-Kur'un bu kararı karşısında şaşkına dönen Aldımaz neden malulen emekli olamadığına bir türlü cevap alamadığını belirterek, ?Malulen emekli olamadığım için çok huzursuzum. Eğer, meklilik hakkımsa olmak istiyorum. hakkım değilse de, nedenini öğrenmek istiyorum. Dolmuşumdan kazandığım günlük 15-20 YTL parayla geçimini temin ediyorum. Bu parayla Bağ-Kur primlerimi mi ödeyeceğim, vergimi mi ödeyeceğim, kendi tedavimimi yaptıracağım, yoksa 4 çocuğuma mı bakacağım? Yetkililerden, bu konuda destek bekliyorum? diyerek, tepkisini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber