Anavatan son kararı Mumcu'ya bıraktı

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), DP ile seçim ittifakı gündemiyle toplandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda MKYK üyeleri, ?Seçime katılmama? kararını imzaya açarken DP'nin bütünleşme konusunda atacağı adımlara göre de kararı uygulayıp uygulamama inisiyatifini Genel Başkan Erkan Mumcu'ya verdi.

ANKARA(ANKA)-Anavatan, aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na sunulmasına kısa bir süre kala, DP'nin atacağı adımı bekliyor. Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu gün boyu süren yoğun ittifak trafiğinin ardından MKYK'yı topladı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda seçime tek başına katılma kararı da dahil bütün alternatifler masaya yatırılırken, ?Anavatan'ın seçime katılmama? kararı imza açıldı. Toplantıda DP'nin bütünleşme konusunda atacağı adımlara göre de kararı uygulayıp uygulamama inisiyatifi Genel Başkan Erkan Mumcu'ya verildi.

Merkez sağda birleşmenin gerçekleşememesinin ardından Ağar'ın Mumcu'dan randevu talebiyle gündeme gelen seçim ittifakı konusunda gözler bir kez daha DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a çevrildi. Seçim ittifakı çerçevesinde gündeme gelen aday listeleri konusunda sorumluluğu DP Genel Başkanı Ağar'a bırakan Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, yaptığı açıklamanın ardından MKYK'yı topladı.

ALTERNATİFLER TARTIŞILDI

Toplantıda Mumcu, gelinen nokta ve gün boyu süren görüşmeler konusunda MKYK üyelerini bilgilendirirken, ?seçime tek başına katılma?, ?DP ile ittifak yapmama ve seçime katılmama? gibi alternatifler de ele alındı. Toplantıda, ittifakın bütünleşme yolunda atılacak adım olduğu dile getirildi. MKYK toplantısında, seçime katılmama kararı imzaya açılırken, bu kararı uygulayıp uygulamama inisiyatifi de DP'nin atacağı adımlara göre Genel Başkan Erkan Mumcu'ya bırakıldı.

BÜTÜNLEŞME TAKVİMİ AÇIKLANSIN

Anavatan'ın seçim ittifakı konusunda da DP'den beklentisini Ağar'ın bütünleşme sürecine ilişkin takvim konusunda kamuoyuna net bir açıklama yapması oluşturuyor. Bu konuda DP'den gelecek açıklamayı bekleyen Anavatan, işbirliğinin sekteye uğraması ihtimaline karşılık da, 4 Haziran'da sunulan aday listelerindeki eksiklikleri tamamladı. DP'den daha önce olduğu gibi net bir bütünleşme takvimi açıklaması gelmemesi halinde Anavatan, aday listesini YSK'ya sunacak.

MUMCU ADAY OLMAYACAK

Anavatan ile DP arasında seçim ittifakının sağlanması halinde ise Genel Başkan Erkan Mumcu aday olmayacak. Mumcu daha önce bu yöndeki kararını ?sade bir üyelikten başka bir şey istemiyorum? sözleriyle ortaya koymuştu.

ANAVATAN'IN İSTEDİĞİ İLLER

DP ile Anavatan arasında seçim ittifakının sağlanması durumunda Anavatan'ın aday listelerine ilişkin beklentisini ise adaylarının Adana, Balıkesir, Giresun, Trabzon, Manisa ile Güneydoğu ve Doğu'da belli illerde ilk sıralarda gösterilmesi yine Büyükşehirlerde de Anavatanlı adaylara yer verilmesi oluşturuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber