MEB, Ölçme ve Değerlendirme Semineri açmadığı için Felsefe ve Sosyoloji mezunları mağdur oluyor

Haber Giriş : 01 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de yeterli sayıda Psikolojik Danışmanlık ve Rehbelik Öğretmenlerinin olmaması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Daire Başkanlığınca açılan seminerlerden geçmek şartıyla Felsefe, Sosyoloji mezunlarını gerek kamuda gereksede özel öğretim kurumlarında çalışmalarına izin verdi.

Bu çerçevede gerekli pedagojik formasyon yeterliliğine sahip Felsefe ve Sosyoloji mezunları, Hizmetiçi Daire Başkanlığınca açılan "Ölçme ve Değerlendirme Semineri" ne katılarak gerekli sertifikayı aldıktan sonra Özel Öğretim Kurumlarında Ölçme Değerelendirme Uzmanı ve Rehberlik görevini yürütebilmektedirler.

Bu bağlamda geçen yıl bakanlıkça bir kaç seminer düzenlendi fakat hiçbir sebep göstermeksizin bu yıl böyle bir seminer düzenlenmedi. Bu seminerin açılmaması durumunda bizler dersanelerde Rehber öğretmen olarak görev yapamıyacağız. Aynı mağduriyeti taşıyan bir grup öğretmen adayı olarak İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde yaptığımız araştırmada bizimle aynı mağduriyeti taşıyan bir çok kişinin olduğunu gördük.

Milli Eğitim Bakanlığında yetkililerce kurduğumuz iletişimde, yetkililer kendilerine bu anlamda birçok bireysel talep olduğunu fakat bu taleplerin örgütlü olmaması nedeniyle kendilerinin bunu değerlendiremeyeceğini söylediler.

Sizden arzumuz "Ölçme ve Değerlendirme Semineri"nin açılması yönünde girişimde bulunmanızdır. Bu bağlamda sizden konuyla ilgili bir yazı yazmanızı ve adı geçen kursun açılmasına yönelik girişimde bulunmanızı diliyoruz

Mehmet Baki BİLİK

e-mail: [email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber