TÜSİAD CHP ve MHP liderlerini dinlemeyecek

Haber Giriş : 08 Haziran 2007 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, siyasi parti genel başkanları toplantıları çerçevesinde CHP ve MHP genel başkanlarını dinlemelerinin bu zaman diliminde zor olduğunu söyledi.

Yalçındağ, Yüksek İstişare Konseyi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'yu, düzenledikleri ?Siyasi Parti Genel Başkanları Toplantı Dizisi? çerçevesinde dinlediklerini ve burada yapılan konuşmalarda TÜSİAD üyelerinin tatmin olup olmadığına yönelik bir soruya Yalçındağ, toplantıyı yapma amaçlarının siyasi parti liderlerinin TÜSİAD üyeleriyle bir araya gelip karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunmaları olduğunu söyledi. Bu ortamı sağlamış olmaktan memnun olduklarını ifade eden Yalçındağ, toplantıda yapılan konuşmalardan memnun olanlarını, farklı düşünenlerin, sorusunun yanıtını alanların ve almayanların bulunabileceğini söyledi. Yalçındağ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu toplantılara gelip gelmeyeceklerine yönelik soruyu yanıtlarken de ?Bu zaman diliminde zor görünüyor. Bunun nedenleriyse basına yansıdı? dedi.

Yalçındağ, Kuzey Irak'a yönelik operasyona ilişkin de ?Bu bir güvenlik sorunudur. İş dünyasının bu konuda bir fikir beyan etmesine gerek olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren askeri bir sorundur. Bu çerçeve açısından bakılıp karar verilecektir? değerlendirmesinde bulundu. TÜSİAD Başkanı Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın ve hükümet kanadının yaptığı açıklamaları değerlendirirken de ?Son günlerde çok daha uzlaşıcı bir ortamda bunlar gelişiyor. Türkiye için o kadar önemli bir konu ki burada başka bir zaafın olmaması gerektiğini düşünüyorum? diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığının gece yarısı yaptığı açıklamaya ilişkin ise Yalçındağ, terörün her Türk vatandaşı gibi iş dünyasını da rahatsız etiğini belirterek, ?İçimiz yanıyor, masum insanlarımız, evlatlarımız, dağlarda ölüyorlar. Tabi ki de toplum buna tepki gösteriyor. Acı bir olay, umarım bir an önce çözümlenir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber