Polis Olabilme Şartları Yeniden Düzenlendi

Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin bazı bölümleri yeniden düzen düzenlendi. Bu düzenlemeye göre yaş şartı değiştirildi. Ayrıca yeni düzenlemeye göre, daha önce başka bir öğrenim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılanlar ile polis meslek yüksekokullarından ayrılanlar polisliğe müracaat edemeyeceklerdir. Ayrıntı için tıklayın.

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin bazı bölümleri yeniden düzen düzenlendi. Bu düzenlemeye göre yaş şartı değiştirildi. Ayrıca yeni düzenlemeye göre, daha önce başka bir öğrenim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılanlar ile polis meslek yüksekokullarından ayrılanlar polisliğe müracaat edemeyeceklerdir. Ayrıntı için tıklayın.


Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin 8'inci maddesi ile Adaylarda aranılacak şartlar belirlenmişti. Bugün(05/10/2002) yapılmış olan yeni düzenleme ile polis meslek yüksekokullarına girişte belirlenmiş olan yaş şartında önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre daha önce yaş düzeltmesi yapmış olanların müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmaları gerektiği belirtilirken yeni düzenlemede sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmaları gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca yeni düzenlemede herhangi bir öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılanların polis olamayacakları belirtilmiştir. Buna göre lise veya yükseköğrenimde disiplinsizlik nedeniyle çıkarılma cezası almış olanlar polis olamayacaktır.

Yine yönetmeliğe eklenen yeni maddeye göre daha önce polis meslek yüksekokulundan herhangi bir nedenle çıkmış veya çıkarılmış olanlar da polis olamayacaktır.

Ayrıca yeni düzenleme ile sınavı kazanmış ancak tahkikatları süren kişilerden belirtilen niteliklere sahip olmayanların dosyaları daha önce Emniyet Genel Müdürünün onayı ile kaldırılırken yeni düzenlemede Polis Akademisi Başkanının onayı ile kaldırılmakta, böylece prosedür azaltılmaktadır.

Yeni Düzenlemenin Metni
Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Yönetmelik
MADDE 1 ? 29/8/2001 tarihli ve 24508 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Polis Meslek Yüksek Okulları Giriş Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin (b) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, bu maddeye aşağıdaki (m) ve (n) bentleri eklenmiştir.
?b) 5 inci maddede sayılan okullardan mezun olmak, herhangi bir öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak,?
?d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ekim tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan adaylar için 23 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 25 yaşından gün almamış olmak,?
?m) Aday Değerlendirme ve Seçme Kurulu tarafından haklarında 8 inci maddenin (e) bendinde belirtilen durumlar hariç, ?Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adayı Olamaz? kararı verilmemiş olmak,
?n) Herhangi bir nedenle yüksek okuldan çıkmış veya çıkarılmış olmamak.?
MADDE 2 ?Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
?c) Aday Değerlendirme ve Seçme Kurulu tarafından haklarında ?Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Adayı Olamaz? kararı verilen adayların dosyaları 5 yıl, yazılı sınavda başarısız olan adayların dosyaları ise karar tarihi itibariyle 1 yıl süreyle Yüksek Okulda saklanır. Bu süre içerisinde talep edilmesi durumunda şahsi belgeler adaylara verilir.?
MADDE 3 ?Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının üçüncü cümlesinde geçen ?GenelMüdür Onayı? ibaresi ?Başkanın Onayı? şeklinde değiştirilmiştir.
Yürürlük
MADDE4 ?Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE5 ?Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber