İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Güvenliğimizi garantiye alacak adımları her an atarız'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Suriye sahasında, terör örgütü unsurlarına karşı ulusal güvenliğimizi garanti altına alacak adımları her an atarız.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2018 18:51, Son Güncelleme : 03 Ekim 2018 19:50
'Güvenliğimizi garantiye alacak adımları her an atarız'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'ın açıklamasının satır başları şöyle;

- 29 Ekim günü yeni havalimanında uçuşlar başlamış olacak. Oradaki takvimde değişiklik söz konusu değil.

(İDLİB)İdlib mutabakatı bütün dünyada takdirde karşılandı. Bunun sonuçlarını bugün görmeye başladık. İdlib'de insani dramla karşı karşıya olacaktık. İdlib mutabakatıyla ilgili detaylar Rus mevkidaşlarla müzakare ediliyor.

- Dünyada iki vizyon rekabet halinde. Bir tarafta ben güçlüyüm, halkıyım diyen bir dünya düzeni var. Bunun karşısında dünya 5'ten büyüktür diyen Türkiye'nin önerdiği Cumhurbaşkanımızın formüle ettiği bir düzen var.

(ALMANYA ZİYARETİ) BM'den bildiğiniz gibi Almanya ziyaretimiz oldu. Son dönemde Almanya'da yaşadığımız sorunları geri bırakan bir ziyaret gerçekeşti. Bir devlet ziyaretine yakışır her türlü tedbir alınmış idi. Bizim Almanya ile çok köklü ilişkilerimiz var. Bu ziyaretle yeni bir sayfanın açılmış olduğunu ümit ediyoruz. Alman basınında çıkan dezerformasyonları gördüğümüz zaman insan üzülüyor. Ama belli ki birikmiş ön yargılar, peşin hükümler ortadan kalkmıyor. Dış politika gündemimiz itibariyle özellikle bu iki ziyaretin önem arz ettiğini ifade etmeliyim.

(4'LÜ ZİRVE): 4'lü zirve olarak planladığımız toplantının alt yapısı oluştu. Şu anda tarihler üzerinde çalışıyoruz. Bu ay içinde ya da kasım ayının başında bu toplantıyı yapacağız. Gündem Suriye ağırlıklı olacak.

(IRAK): Irak'ta yapılan seçimler tamamlandı. Irak'ın yeni cumhurbaşkanını tebrik ediyoruz. Şimdi bir hükümeti kurma süreci başlatıldı. Irak'ın toprak bütünlüğünü, siyasi birliğin sağlanması, Irak'ın Türkiye ile ilgili güvenlik sorunlarının çözülmesi konusunda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye ile yakın çalışacağına inancımız tamdır.

SORU CEVAP

(MÜNBİÇ): Bizim her düzeyde Amerikalı mevkidaşlarına söylediğimiz oyalama taktiğinin bir kenara bırakılması. Süreçlerin çok önceden tamamlanmış olması gerekiyordu. O yüzden şu anda size bir tarih veremiyoruz. Normalde önceden tamamlanmış olması gereken bir süreçti. Bu oyalam taktiği gerçekten büyüyen bir sorun olmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber