AK Parti'de af için kriter 'kamu vicdanı'

AK Parti, afla ilgili vatandaşın görüşünü aldı. Ceza indiriminin kapsamının daraltılması ve toplum vicdanını kanatacak adımlar atılmaması" kanaatine varıldı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 04 Ekim 2018 09:18, Son Güncelleme : 15 Nisan 2019 22:56
AK Parti'de af için kriter 'kamu vicdanı'

MHP'nin ceza indirimine yönelik teklifini incelemeye alan AK Parti'de, 'Toplum vicdanının kabul etmeyeceği adım atılmaması' görüşü ağırlık kazandı.

MHP'nin, devletin güvenliği, anayasal düzene karşı suçlar, cinsel suçlar ve kasten adam öldürme suçları hariç olmak üzere, 5 yıllık ceza indirimi öngören teklifi, AK Parti'de ayrıntılı bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Çalışmada, MHP'nin teklifinin 170'in üzerinde suçla ilgili ceza indirimi içerdiği belirtildi. AK Parti'deki ağırlıklı görüş, 'Toplum vicdanını kanatacak' adım atılmaması olurken, özellikle uyuşturucu, organize suç örgütleri ve göçmen kaçaklığına yönelik cezalardaki indirime vatandaştan büyük tepki geldiği öğrenildi. AK Parti kurmayları, sahada yaptıkları çalışmalarda vatandaşın afla ilgili tepkisi ile karşılaştıklarını dile getirdi. Mağdur ailelerinin de seçim bölgelerinde bazı AK Parti milletvekilleri ile görüşerek 'Affa destek vermemelerini' istedikleri belirtildi. AK Parti kurmayları, vatandaşın tepkisine duyarsız kalmayacaklarını belirtirken, yerel seçimler öncesinde 'tepki çekecek' bir adım atılmasının söz konusu olmayacağı değerlendirmesini yapıyor.

Yücel Kayaoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber