İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Akıncı İHA'ya Aselsan'dan özel radar

Çift motorlu Akıncı İnsansız Hava Aracı için Aselsan'ın özel bir radar geliştirmek için çalışma yürüttüğü öğrenildi. Üzerinde çalışılan radarın yaydığı elektronik dalgalar ile aynı anda farklı yönlerin taramasını yapabilirken, yüzlerce hedefi de takip edebildiği belirtildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2018 16:41, Son Güncelleme : 04 Ekim 2018 17:00
Akıncı İHA'ya Aselsan'dan özel radar

Hem hava-hava hem de hava-yer modlarında kullanılacak radarla ilgili olarak ilk bilgiler Ankara'da düzenlenen Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Sempozyumunda verildi.

2019'da kullanılacak

Radarın ilk aşamada 2019-2020 arasında kullanılacak modeli, mekanik yönlendirmeli olacak; sağa/sola, yukarı-aşağıya hareket edecek sistemin iki yıllık testlerinin ardından 2021'den sonra "aktif elektronik taramalı dizi" (AESA) radarı monte edilecek.


AESA radar anteni hareket etmiyor. Sabit duran sistem saniyede binlerce kez yaydığı elektronik dalgalar ile aynı anda farklı yönleri tarayabiliyor. Bu sadece arazi haritalandırma ve aynı anda yüzlerce hedef takip edilebiliyor.

24 saat havada kalacak

Baykar Makina tarafından tasarlanan ve çift motorlu "Akıncı" havada 24 saat kalabilecek. Hava aracının ilkinin tasarımı, geçen Haziran ayında başlamıştı. Servis irtifası 40 bin feet (yaklaşık 13 bin metre) olarak planlanan Akıncı, toplam 5 ton ağırlığa sahip olacak.

Gövdenin altında ise Aselsan tarafından geliştirilen CATS sistemi, hedefin takip edilmesi ve görüntü alınması amaçlı kullanılacak.

Maksimum kalkış ağırlığı 5 ton olacak Akıncı, 2 adet Roketsan MAM-L, 2 adet 500'er librelik Mk82 (Roketsan TEBER) veya 2 adet Mk82 (TÜBİTAK SAGE KGK kitli) bomba taşıyabilecek. Akıncı gövde içinde 450 kilogramlık faydı yük ile uçabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber