İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Jean Monnet bursu başvuruları başladı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen Jean Monnet Burs Programı'nın 2019-2020 akademik yılı başvuruları başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2018 10:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Jean Monnet bursu başvuruları başladı

Jean Monnet Burs Programı'nın 2019-2020 akademik yılı duyurusu 4 Ekim tarihinde yayımlandı. Katılım öncesi AB mali yardımı kapsamında finanse edilen ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından uygulanan burs programı için başvurular 4 Aralık tarihine kadar devam edecek. Program, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik hedefi çerçevesinde AB alanında uzmanlaşmış insan kaynağının geliştirilmesini ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulmasını hedefliyor. Burstan bugüne kadar yaklaşık 2 bin 180 kişi faydalandı. Jean Monnet Burs Programı ile 2019-2020 akademik yılında 180 kişiye AB üyesi ülkelerde AB müktesebatı ile ilgili konularda yüksek lisans öğrenimi görme veya araştırma programlarına katılma imkanı sunulacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2019-2020 akademik yılında 180 bursiyere toplam 6 milyon euro tutarında burs verilmesinin planlandığı kaydedildi. Burs kapsamında süresi en az 3, en fazla 12 ay olan akademik çalışmalar destekleniyor. Programdan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu çalışanları, üniversitelerin akademik ve idari personeli ile lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabiliyor.

Burs programına ilişkin detaylı bilgi Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının "www.ab.gov.tr" ve Jean Monnet Burs Programı'nın "www.jeanmonnet.org.tr" internet adreslerinde yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber