Yücel Aşkın'a tek teklif Zeki Sezer'den

Haber Giriş : 09 Haziran 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşkın, Van'da seçim sonuçlarını, DTP'nin bağımsız adaylarının alacağı oy oranının belirleyeceğini belirterek, yarışın AKP ve CHP arasında geçeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, milletvekilliği adaylık teklifi almadığını söyledi. Aşkın, bir tek DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in kendisine ?birlikte çalışma? teklifinde bulunduğunu belirtti.

YYÜ Tıp Fakültesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarla uzun süre gündemde kalan ve söz konusu davalardan aklanan Prof. Dr. Yücel Aşkın, beklenildiği gibi milletvekili adayı olmadı. Aşkın, ANKA'ya yaptığı açıklamada, adının sürekli CHP ile anıldığını ancak siyaset yapması için tek teklifin DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'den geldiğini ifade etti. Sezer'in, kendisiyle çalışmaktan büyük bir onur duyacağını söylediğini belirtti.

?BEKLENTİM YOKTU; KIRGIN DEĞİLİM?

Yücel Aşkın, milletvekili adaylığı konusunda bir beklenti içinde olmadığının altını çizerken, ?Siyaset yapmam konusu hep gıyabımda konuşuldu. Adaylık teklifi almadım ama bu bir kırgınlık sebebi değildir. Kimseye kırılmam da söz konusu değil. Birileri bana ihtiyaç duysaydı arardı? diye konuştu. Şu anda akademik çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yücel Aşkın, seçim sonrasında yaşanacak gelişmelere göre kendi yönünü çizeceğini bildirdi.

Aşkın, seçim sonuçlarına ilişkin tahminlerde de bulundu. Meclis aritmetiğinin değişeceğini düşündüğünü ifade eden Aşkın, en azından üç partinin TBMM'ye gireceğini belirtti. Aşkın, ?AKP, CHP ve MHP Meclis'e girer. Dördüncü güç olarak da bağımsızlar var. Dört partili bir Meclis oluşur diye düşünüyorum? diye konuştu. DYP ve Anavatan Partisi arasındaki birleşme sürecinin iyi yönetilemediğini ifade eden Aşkın, bu yüzden DP'nin barajı geçmesinin zor olduğunu ileri sürdü.

?TEK PARTİ İSTİKRAR SAĞLAMADI?

Demokrasi açısından koalisyon hükümetlerini çok önemsediğini ifade eden Aşkın, ?Türkiye'nin şartlarına göre koalisyon hükümetleri demokrasiye daha uygun. Tek parti olursa istikrar olur dendi, fakat bunun böyle olmadığını gördük. Yeni Meclis aritmetiğinin milli iradeyi yansıtacağını düşünebiliriz? dedi.

?VAN'DA AKP VE CHP YARIŞIR?

Van'ın 7 milletvekili çıkardığını hatırlatan Aşkın, önceki seçimlerde AKP'nin, DTP'nin ülke barajına takılması nedeniyle 6 milletvekili çıkardığını ifade etti. Aşkın, 22 Temmuz seçimlerinde ise Van'daki durumu DTP'nin bağımsız adaylarının alacağı oy oranının belirleyeceğine dikkat çekti. CHP'nin en az 2 milletvekili çıkaracağını düşündüğünü ifade eden Aşkın, AKP'nin ise önceki seçimlerdeki oy oranını aşağı yukarı koruyacağını tahmin ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber