İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Formayı yere atan taraftara 10 yıl hapis istemi!

Trabzon'da eğitim gören Sivaslı Mustafa Ö., Trabzonspor tribününden izlediği Sivasspor maçı sonrası Sivassporlu bir futbolcudan forma aldı. Mustafa Ö.'nün elinden formayı alıp yere attığı iddia edilen Trabzonsporlu Taner A. hakkında 'yağma' suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Ekim 2018 18:53, Son Güncelleme : 08 Ekim 2018 18:55
Formayı yere atan taraftara 10 yıl hapis istemi!

Enis Yıldırım'ın haberine göre davaya konu olan olay Trabzon'da 19 Mart 2016 tarihinde oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçı sonrasında meydana geldi. Trabzon'da eğitim gören Sivassporlu bir taraftar, iddiaya göre Trabzonspor tribününden izlediği maçın ardından Sivassporlu bir futbolcudan aldığı formayı sallamaya başladı.

Bu sırada tribünde bulunan taraftarlar Mustafa Ö. olduğu belirlenen kişiye tepki gösterdi. Taraftarlar arasında yer alan Taner A. çıkış kapısı önünde formayı sallayan Mustafa Ö.'den formayı aldı ve bir süre sonra yere attı.

Çıkan tartışmanın ardından gözaltına alınan Taner A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

"OLAY ÇIKMASIN DİYE FORMAYI ALDIM"

Soruşturma 2 yıl sonra tamamlandı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Taner A. hakkında yağma suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Taner A., "Mustafa Ö. Sivasporlu futbolcudan forma alınca, taraftarlar ayaklandı.

Ben de ardından gittim ve olay çıkmasın diye 'formayı ver' dedim. Trabzonspor taraftarı olduğum için Sivasspor formasını elinden aldım ve yere attım. Hiçbir menfaat temin etmedim. Sadece o formayı görmek istemedim. Taraftar da sakinleşti" diye ifade verdi.

"YAĞMA SUÇUNUN UNSURLARI OLUŞMADI"

Sanık avukatı Selim Burak Özdemir ise, yağma suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, "Müvekkilimin faydalanma kastı yoktur, formayı almış yere atmıştır" dedi.

Avukat Özdemir mahkemeye Yargıtay kararlarını sundu. Mahkeme heyeti şikayetçinin ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber