DP'de istifa furyası dinmiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti'nin (DP) Karabük'te 2. sıra milletvekili adayı Enver Tümen ile 3. sıra adayı Özlem Urgancıoğlu, adaylıktan çekildiklerini açıkladılar.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Özlem Urgancıoğlu, genç bir insan olarak listede yer almaktan onur ve gurur duyduğunu ancak eğitimli, genç, dinamik ve vizyon sahibi bir kadın olarak da üzüntü duyduğunu ifade etti.

Urgancıoğlu, "Üzüntümün başlıca sebepleri, inandığımız ve tutulacağına güvendiğimiz sözlerin tutulmaması, gençlere ve kadınlara verilmesi gereken önemin verilmemesi, dahası üst kademelere bu şikayetlerin ulaştırılmasının neredeyse imkansız oluşundandır. Ayrıca heyecanla beklenen birleşme sürecinin dara sokulması, yakalanan olumlu havanın ve ivmenin dikkate alınmayarak halkın ihtiyaçları ve beklentileri önemsenmeden hareket edilmesi, inandığımız değerler anlamında kendi anlayış ve değerlerimle örtüşmeyen olaylar yaşanması, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir genç olarak beni derinden yaralamıştır" dedi.

Urgancıoğlu, adaylıktan çekildiğini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdiğini de söyleyerek, "Ancak partimin Safranbolu ilçesine kayıtlı bir üye olarak tüm çalışmalarıma aynen devamedeceğimi ve aday arkadaşları desteklemek için gerekeni yapacağımı değerli kamuoyunun bilmesini istiyorum" diye konuştu.

Milletvekili belirlenmesi konusunda haksızlık yapıldığı için adaylıktan çekildiğini belirten Enver Tümen ise, "Ben milletvekili adaylığına soyunacağımı hiçbir zaman söylememiştim.

Belediye başkanı adayı olacağımı söylemiştim. Ama zaman içerisinde DYP ile ANAVATAN'ın birleşmesi neticesinde genel başkan yardımcılarımızdan benim aday olmam için istek geldi. Ben de bunun üzerine aday olmaya karar verdim. Fakat bu ortam içerisinde öyle olaylarla karşı karşıya geldik ki, aday olmamla birlikte ortalık biraz karıştı. Milletvekili adaylığı belirlenmesi aşamasında kağıt üzerinde bir temayül yapıldı.

Ben, genel başkanımız veya parti yetkililerinin bizleri huzurlarına çağırıp herkesle enine boyuna tartışılmasında fayda olduğuna inanıyordum. Ama ne yazık ki 'Genel merkez kongresine katılanların listesini istiyorlar' deyip de orada imza toplayıp, sonra 'biz Mehmet Çiftçi'yi istiyoruz' diyerek genel başkana kadar konunun iletildiğini duyduğumuzda son derece yıkıldık. İl başkınımız bize her adaya eşit mesafede yaklaşılacağını söylemişti. Ama böyle olmadı. Benim hiç kimsenin 1. sırasına itirazım yok.

Bu demokratik bir yarıştır. Normal bir süre içerisinde cereyan etsin ama, sahtekarlıkla, üçkağıtçılıkla böyle sıra belirleme yarışına girildiği için son derece üzüldüm ve 2. sırada aday gösterildiğimi görünce yaptığım istişareler sonucunda adaylıktan çekilmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber