Yasadışı çakar ve abartılı egzoza 2 bin lira ceza

Trafikte araçlarında yasadışı çakar ve abartılı egzoz kullananlara 2 bin lira trafik cezası uygulanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2018 13:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Yasadışı çakar ve abartılı egzoza 2 bin lira ceza

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifte, halk arasında "çakar" olarak bilinen ve siren takmak suretiyle vatandaşları rahatsız eden, onları tahrik eden bazı sürücülere ilişkin düzenlemenin yer aldığını ifade etti.

Düzenlemenin, bu durumun önüne geçmek amacıyla yapıldığına işaret eden Muş, "Teklifimizde, mevzuatımızın izin verdiği kişilerin dışında bunları kullananlara bin 2 lira trafik cezası öngörüyoruz. Bir sürücünün, ilk yakalandığı tarihten geriye dönük 1 yıl içinde 3 kez bu şekilde yakalanması durumunda aracı 15 gün süreyle trafikten men edilecek. Yakalandığı anda da bu çakardır, sirendir, ses çıkaran bu cihazlar söktürülecek." dedi.

Vatandaşları rahatsız eden "abartılı egzoz" kullanımına ilişkin düzenlemenin kanun teklifinde yer aldığını söyleyen Muş, araçlarında bu tür egzozları kullananlara da bin 2 lira ceza verileceğini, araçların, ruhsata uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edileceğini belirtti.

Muş, trafiğe muayenesiz çıkan araçların sürücülerine 235 lira, emniyet raporu verilmesi halinde trafikte seyir halinde yakalanan araçların sürücülerine ise 488 lira idari ceza verilmesini teklif ettiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber