Sözleşmeli jandarmaya da, disiplin soruşturması yetkisi

Ak Parti tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifine göre sözleşmeli jandarma ve sahil güvenlik personeli de, disiplin soruşturması yapabilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ekim 2018 18:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Sözleşmeli jandarmaya da, disiplin soruşturması yetkisi

Ak Parti tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifine göre sözleşmeli jandarma ve sahil güvenlik personeli de, disiplin soruşturması yapabilecek. Tıklayınız.

İşte Kanun teklifinde yer alan madde:

MADDE 39- 7068 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "emniyet hizmetleri, jandarma hizmetleri ve sahil güvenlik hizmetleri sınıflarından olanlar haricinde" ibaresi "emniyet hizmetleri sınıfından olanlar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli haricinde" şeklinde değiştirilmiştir.

İşte Kanun teklifinin gerekçesi

MADDE 39- Madde ile, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapan sözleşmeli personel (sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, sözleşmeli devlet memuru, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan Jandarma Hizmetleri Sınıfı ve Sahil Güvenlik Hizmetleri Sınıfına dahil olmaması sebebiyle disiplin soruşturmalarında görev almamaktadır.
Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından son iki yılda temin edilen ve müteakip yıllarda temin edilecek personelin büyük bir kısmının sözleşmeli olduğu göz önünde bulundurulduğunda, sözleşmeli personelin de disiplin soruşturmacısı olarak görevlendirilebilmesinin gerekli olduğu değerlendirilmektedir.

Düzenleme yapılması istenen maddenin şuanki hali

Madde 14 - (1) Maiyetinden birinin disiplinsizlik teşkil eden bir fiilini veya mesleğe aykırı tutum ve davranışını herhangi bir şekilde öğrenen disiplin amirleri, olayın araştırılmasının gerektiğine kanaat getirirse bizzat ya da yazılı olarak görevlendireceği soruşturmacılar vasıtasıyla disiplin soruşturması yapar.

(2) Disiplin soruşturmacısı olarak hakkında disiplin soruşturması yapılacak kişinin üstü konumundaki bir veya birden fazla kişi ya da Bakanlık ve/veya ilgisine göre Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ya da Sahil Güvenlik Komutanlığı müfettişi görevlendirilebilir. Ancak gerek görülmesi halinde, heyet başkanı hariç olmak üzere hakkında disiplin soruşturması yapılacak kişinin astı konumunda heyet üyeleri görevlendirilebilir. Disiplin soruşturmacısı olarak mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı ile ilgisine göre emniyet hizmetleri, jandarma hizmetleri ve sahil güvenlik hizmetleri sınıflarından olanlar haricinde herhangi bir personel görevlendirilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber