Düşük gelirli vatandaş TOKİ konutlarına koştu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alt gelir grubuna yönelik satışa çıkarılan TOKİ konutlarına gelen talebe yetişilmiyor. Konutlara 6 kat talep geldi.Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), alt gelir grubu için mayıs ayında satışa çıkardığı 4 bin 305 konut için, yaklaşık 6 katı başvuru geldi.

TOKİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre, alt gelir grubuna yönelik geçen ay satışa çıkarılan ve kuraları bu ay içinde çekilecek olan 4 bin 305 konut için, 24 bin 468 kişi başvurdu.

KESTEL'DE REKOR

Her bir konut için ortalama 5,6 kişi başvururken, Bursa-Kestel'de her bir konuta yapılan başvuru 14 kişiye ulaştı. Verilere göre, alt gelir grubuna yönelik satışa çıkarılan Bursa-Kestel'de satışa çıkarılan 56 konut için 795 kişi, Mardin Midyat'taki 64 konut için 117 kişi, Yalova Merkez-Hacımehmetli'deki 144 konut için bin 410 kişi, Ankara Polatlı'daki 64 konut için 674 kişi, Bolu Merkez-Karaköy 'deki 260 konut için bin 910 kişi, Kocaeli- Gebze-Şekerpınar'da 53 konut için bin 411 kişi, İstanbul Tuzla'daki 660 konut için 5 bin 491 kişi, Hadımköy'deki 638 konut için ise 4 bin 106 kişi başvurdu. Bu konutların kuralarının, 26 Haziran'a kadar çekilmesi bekleniyor.

BAŞVURU KOŞULLARI

TOKİ'nin alt gelir grubuna yönelik yaptığı ve bedelleri 120 ay vadeli ödenen konutlara başvurabilmek için, konutun yapıldığı il veya ilçede en az 3-5 yıl oturuyor veya oranın nüfusuna kayıtlı olmak gerekiyor. Başvuru sahibinin, eşinin ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı herhangi bir bağımsız gayrimenkulünün bulunmaması, 30 yaş ve üzerinde olması, aylık hane halkı gelirinin net 840 YTL'yi aşmaması istenen diğer koşullar arasında bulunuyor.

HAZİNE ARAZİLERİAÇIK ARTTIRMAYLA SATILACAK

Maliye Bakanlığı, rantı yüksek Hazine arazilerini açık arttırma usulü ile satmaya hazırlanıyor. Maliye Bakanlığı'nın Başbakanlığa gönderdiği ?Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik Taslağı?yla, kamu taşınmazlarının satışı, kiralanması gibi işlemlerin uygulanmasında sadelik sağlanması öngörülüyor. Resmi Gazete'de yayınlanmasını takip eden ayın başında yürürlüğe girecek yönetmelik taslağıyla, Hazine arazilerinin İhale Kanunu'nda yapılan değişikliğe paralel olarak, açık arttırma yolu ile satılmasına da olanak sağlanıyor. Halen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kullandığı yöntemin Maliye Bakanlığı'nca uygulanmaya başlanmasıyla, belli tutarı aşan ihalelerde pazarlık usulü ile açık arttırmaya gidilecek. Bu şekilde Hazine'ye ait taşınmazların

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber