Türk Telekom, agresif ve tehditkar

Haber Giriş : 11 Haziran 2007 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkanı Ömer Keser, yeni tarifeleri Danıştay kararı ile iptal edilen Türk Telekom'un tüketici örgütlerinden gelen öneri ve eleştiriler karşısında ?agresif ve tehditkar? bir tutum izlediğini belirterek, ?Binlerce tüketicinin ve tüketici derneklerinin eleştiri odağı haline gelen Türk Telekom firmasını, tüketici memnuniyeti adına vakit geçirmeksizin eski tarifelere dönmeye davet ediyoruz? dedi.

?TÜRK TELEKOM TÜKETİCİYİ ÜZMEYE DEVAM EDİYOR?

Keser, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türk Telekom yetkililerinin Danıştay 13'üncü Dairesi'nin yeni tarifeler hakkında verdiği durdurma kararının ellerine ulaşmadığını açıkladığını hatırlatarak, ?Yürütmeyi durdurma kararı gereğince eski tarifelere dönmesi gereken Türk Telekom yetkilileri tarifeyi değiştirmeyerek tüketicileri üzmeye devam etmektedir? diye konuştu. Türk Telekom'un ?Yaz Fırtınası? kampanyası ile binlerce tüketicinin ve tüketici derneklerinin eleştiri odağı haline geldiğini vurgulayan Keser, Türk Telekom'u tüketici memnuniyeti adına vakit geçirmeksizin eski tarifelere dönmeye çağırdı.

Danıştay 13'üncü Dairesi tarafından ?tüketici menfaatlerine aykırılık? teşkil ettiği gerekçesi ile yürütmesi durdurulan tarifelerin daha yürürlüğe girmeden, başta Tüketici Hakları Merkezi olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünün itirazlarına neden olduğunu ifade eden Keser, Türk Telekom yetkililerinin tüketici örgütlerinden gelen öneri ve eleştiriler karşısında ?agresif ve tehditkar? bir tutum izlediğini savundu.

?TÜKETİCİNİN ÇIKARLARINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ?

Keser, Türk Telekom'un tüketici örgütlerinin kamuoyunu yanılttığı iddiasında bulunduğunu belirterek, Anayasa ve Evrensel Haklara uygun olarak çalışmalarını devam ettiren tüketici örgütlerinin tüketicilerden gelen istek, talep ve önerileri muhataplarına ilettiğini ve tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak için maksimum gayret sarf ettiğinin altını çizdi. TÜ-MER'in geçtiğimiz cuma günü tüketicilerden gelen şikayet, istek ve önerileri Türk Telekom Basın ve Koordinasyon Müdürlüğü ile Hukuk Müşavirliğine elektronik posta ile göndermiş olmasına rağmen hiçbir yanıt alamadığına dikkat çekerek, ?Bu da söz konusu firmanın tüketici haklarına göstermiş olduğu alakanın açık bir göstergesidir? dedi.

Keser, şöyle konuştu: ?Türkiye tüketicisi adına, Türk Telekom'u, herhangi bir mazeret sunmaksızın Danıştay 13'üncü Dairesi kararına uymaya, ?yaz fırtınası' adlı kampanya ile yaptığı ADSL hizmeti tarife değişikliğini tüm tüketicileri kapsayacak şekilde düzeltmeye ve bundan sonra yapmayı düşündüğü çalışmalarda tüketicilerden ve onların örgütlerinden gelen istek, öneri ve taleplerine kulak vermeye davet ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber