Yaşar Okuyan: Herkes CHP'ye destek olmalı

Haber Giriş : 11 Haziran 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'ye katılma kararı alan Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, çok sayıda destek mesajı yanında eleştiri mesajları aldığını da söyledi. Kendisine çok çeşitli tepkiler geldiğini belirten Okuyan, ?Gün detaylara boğulma zamanı değil. Şimdi herkes AKP'nin yanlış politikaları ve emperyalizme karşı mücadele eden CHP'ye destek olmalı? dedi.

-Okuyan, CHP'ye ilk olarak 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde oy verdiğini belirtirken, ?Ama milletvekilliği genel seçimlerine ilişkin ilk defa CHP'ye oy vereceğim. Çevremi ve beni seven sayanları da buna yönlendireceğim? diye konuştu.

ANKARA(ANKA)-CHP'ye katılma kararı alan Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, çok sayıda destek mesajı yanında eleştiri mesajları aldığını da söyledi. Çok çeşitli tepkiler aldığını belirten Okuyan, ?Gün detaylara boğulma zamanı değil. Şimdi herkes AKP'nin yanlış politikaları ve emperyalizme karşı mücadele eden CHP'ye destek olmalı? dedi. CHP'ye ilk olarak 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde oy verdiğini belirten Okuyan, ?Ama milletvekilliği genel seçimlerine ilişkin ilk defa CHP'ye oy vereceğim? dedi.

Yaklaşık iki yıldır AKP'ye karşı bir ulusalcı cephe yaratmak için çalışan Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, CHP'ye katılma kararına ilişkin ANKA'ya açıklamalarda bulundu.

CHP'den siyasi ikbal anlamında hiçbir beklentisinin bulunmadığının altını çizen Okuyan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yönetiminin kendilerinden ne istiyorsa onu yapacaklarını belirtti. Okuyan, Yalova'da kendilerine şahsen bağlı gruplar bulunduğunu belirtirken, ?Arkadaşlarımız aktif biçimde parti kampanyalarına katılacaklar. Yalova'ya bir iki gün için ben de gideceğim. Gittiğimde de oradaki çalışmalara destek vereceğim? diye konuştu.

?CHP DOĞRU KARAR?

?Biz de bu seçimlerde Atatürk'ün partisi CHP'de birleşmeyi doğru buluyoruz? diyen Yaşar Okuyan, özellikle Anavatan Partisi'nin ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Okuyan, Anavatan'dan çok sayıda il ve ilçe başkanı ile bazı belediye başkanlarının bu seçimde oylarını CHP'ye verme kararlarını bildirdiklerini belirtti. Okuyan, ilerleyen günlerden Anavatan'dan CHP'ye geniş katılımlar olabileceğini ifade etti.

ELEŞTİRİLER OLUMLU

Siyasetin yeniden şekillendiğinin altını çizen Okuyan, şöyle konuştu:

?Siyasetin yeniden şekillendiği noktada bir bütünlük şart. Genelde bir araya gelmek lazım. Detaya girmemek lazım. Bana çok sayıda tepki geldi. Bunların çoğunluğu olumlu. Bir tanesi yazmış, ?Dinsiz bir partide senin gibi bir Müslüman'ın ne işi var?' Baştan hüküm vermiş. Bunlar çok fazla önemli değil. Bunlar olacak. Şimdi buna ne diyeceksiniz. Şu anda Türkiye'nin önündeki mesele emperyalizmle işbirliği içindeki AKP zihniyetinin iktidardan uzaklaştırılması meselesidir. Şu anda tek mücadele alanı CHP, dolayısıyla da herkesin detayları bir tarafa bırakıp oylarıyla CHP destek olması lazım. Ama, gelen 100 eleştiriden sadece 2'si 3'ü aleyhte. Halk, CHP'ye katılma kararımızdan oldukça memnun. Bütün Türkiye'de CHP'nin başarısı için çalışacağız.?

Milletvekilliği genel seçimlerinde ilk defa CHP'ye oy vereceğini belirten Okuyan, CHP'ye ilk olarak 1994 yerel seçimlerinde, Çankaya ilçe ve Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde oy verdiğini söyledi.

CHP'de siyasi ikbal olarak hiçbir beklentisinin olmadığını vurgulayan Yaşar Okuyan, CHP yönetiminin kendisine milletvekili olması yönünde çok büyük baskı yaptığını ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber