Doktora 'bıçak parası' cezası... 10 ay hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serkan KILINÇ/TRABZON, (DHA)

TRABZON Numune Hastanesi eski doktorlarından Yıldıray Bekar, hastası Fatma Nur İslamoğlu'ndan bin dolar bıçak parası istediği gerekçesiyle yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı 15 bin YTL para cezasına çeviren mahkeme, sanığın bir daha aynı suçu işlemeyeceğine yönelik kanaat oluşmadığı için cezayı ertelemedi.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan Dr. Yıldıray Bekar, şikayetçi Fatma Nur İslamoğlu ve tanık Kadir Sağlam katıldı. Kasım ayında Fatma Nur'un babası Affan İslamoğlu'nu ziyarete gittiğini belirten tanık Kadir Sağlam, mahkemedeki ifadesinde ?Affan, akciğerlerinden rahatsız olan kızının ameliyatının geciktiğini ve doktorun kendilerinden bin dolar bıçak parası istediğini söyledi. Bunun yasal olmadığını söyledim ve birlikte doktorun muayenehanesine gittik. Doktor dışarıda bu ameliyatın 3 bin dolara yapıldığını belirterek yine bin dolar istedi. Doktorun konuşmalarını cep telefonuma kaydettim ve daha sonra bunları İl Sağlık Müdürlüğü'ne verdim? dedi.

Opr. Dr. Yıldırap Bekar ise, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, ?Kimseden para istemedim. Hasta yakınlarının bir ücret telaffuz etmeleri üzerine bu ameliyatın İstanbul'da özel bir hastanede bin ile 3 bin dolar arasın bir fiyata yapıldığını söyledim. Para verilmediği için kesinlikle ameliyat geciktirilmedi. Ses kayıtları bana ait değil? diye kendisini savundu.

HAPİS CEZASI 15 BİN YTL'YE ÇEVRİLDİ

Mahkeme Heyeti Dr. Yıldıray Bekar'ı ?Görevi kötüye kullanmak' suçundan önce 2 yıl hapse mahkum etti, ancak daha sonra bu cezayı eylemin teşebbüs aşamasında kalması ve sanığın mahkemedeki iyi hali nedeniyle 10 aya indirdi. Hapis cezasını günlüğü 50 YTL'den 15 bin YTL para cezasına çeviren mahkeme, bunun da 10 taksitte ödenmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, sanığın suçu bir daha işlemeyeceğine kanaat getirmediği için cezayı ertelemedi.

AYNI SUÇTAN DAHA ÖNCE DE GÖZALTI

Opr. Dr. Yıldıray Bekar, başka hastalarından da bıçak parası istemekle suçlanmış, polis tarafından muayenehanesine iki kez baskın düzenlenerek gözaltına alınmış ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Trabzon Numune Hastanesi'nde görevli Dr. Yıldıray Bekar'ın tayininin, suçlamaların ardından Ağrı'ya çıktığı, Ancak Dr. Bekar'ın rapor alarak Ağrı'daki görev yerine gitmediği ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber