Mahkeme: Üniversitenin dil sınavı yanlışlarla dolu

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin açtığı akademik İngilizce sınavı mahkemelik oldu. Sınavın cevap anahtarının yanlışlarla dolu olduğuna hükmeden mahkeme, ders gibi bir karar verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2018 07:45, Son Güncelleme : 15 Ekim 2018 15:22
Mahkeme: Üniversitenin dil sınavı yanlışlarla dolu

TED Koleji mezunu ve üst düzey İngilizce bilen Osman Murat Kalaycı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü'nce açılan Yardımcı Doçentlik sınavında 60 puan alınca yargıya başvurdu. Yargı, Kalaycı'yı haklı buldu, üniversitenin sınava ilişkin cevap anahtarının yanlışlarla dolu olduğuna hükmetti. Mahkeme kararından sonra sınavda başarılı sayılanların durumunun ise üniversite ve YÖK tarafından değerlendirileceği kaydedildi.

REKTÖRLÜK İTİRAZI REDDETTİ

Dava dosyasına göre, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, yardımcı doçentlik için 21 Ağustos 2017'de, "yabancı dil sınavı" açtı. Kalaycı, sınavda 60 puan alarak başarısız oldu. Kalaycı, "Sınav sonucunda başarısız sayılmasının haksız ve hukuka aykırı olduğu, TED Ankara Koleji mezunu olduğu, yabancı dil sınavında 80 sorudan 73'ünü doğru yaparak A aldığını, bu sınavda başarısız olmasının mümkün olmadığını" gerekçe göstererek rektörlüğe itirazda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber