Öğretmenlere aşiret düğünü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan iki öğretmen evlenmeye karar verince aşiret usulü düğün ile dünya evine girdiler. Edirne ve Gaziantep'li öğretmenler görev yaptıkları ilçede, yörenin örf adetine göre evlendi.

Yüksekova Şemsettin Onay Lisesinde görev yapan Edirne'li İngilizce Öğretmeni Vildan Demircan ile Gaziantep'li Fizik Öğretmeni Atakan Sarı görev yerlerinde evlenmeye karar verdi. Aşiret usulü ile yapılan düğünde renkli görüntüler yaşandı. Dünya evine girenlerin sağdıçlığını Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Caner Zeydan'ın yaptığı düğünde devlet erkanı ile halk el ele halay çekip eğlendi.

Düğünde Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekildi, Ankara, Edirne ve Gazintep yörelerine has oyunlar oynandı. İlçe Kaymakam ve düğüne katılan komutanlar Ankara havası oyunları oynarken, Belediye Başkanı halay başı çekti. Gelinlik yerine yöresel kiras fistan adı verilen elbisenin giydirildiği gelin, sağdıçın evinden alınarak konvoy eşliğinde Yüksekova Öğretmenevi'ne getirildi. Öğretmenevinde bir araya gelen halk önce gelin ve damada yöre adetleri gereği altın ve para taktılar, sonra doyasıya eğlendiler. Düğünlerinde devlet erkanı ve halkın büyük ilgisi ile karşılaştıklarını ifade eden gelin ve damat, Yüksekova ilçesinde görev yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Öğretmenlerin düğününe Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı M.Salih Yıldız, 21 Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Hüseyin Tosunlu, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldırım, savcılar, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber