İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TESK: Çocuklarımız işçi değil öğrenci olmalıdır

Çocuk işçiliği ile her zaman yoğun mücadele ettiklerini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "UNICEF ile yürüttüğümüz Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programıyla çocuk işçiliğine karşı mücadelemiz sürüyor. 10 ilde bin 500 çalışan ve yöneticiye bu konuda farkındalık eğitimi verdik ve bu 10 ilde 25 çalışanı çocuk işçiliği konusunda uzmanlaştırmak amacıyla yapılan eğitimleri de tamamladık.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2018 10:38, Son Güncelleme : 15 Ekim 2018 10:54
TESK: Çocuklarımız işçi değil öğrenci olmalıdır

"Çocuk işçiliğine karşı 10 ilde program yürütüyoruz"

Seçilen 10 ilde çocuk işçiliğine karşı program yürütüldüğünü dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "İçinde bulunduğumuz yılı Çocuk İşçiliği İle Mücadele Yılı ilan eden Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) ile Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programını 10 ilde yürütüyoruz. Bu 10 ilde 500 iş yerini ziyaret ederek çocuk işçiliği hakkında işyeri sahiplerine bilgilendirme yapılmaya başlandı. Bu işbirliği ile hedefimiz işverenlerimizin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi, işyeri temelli mekanizmalar vasıtasıyla çocuk işçilerin izlenmesi, çocuk işçilerin ve ailelerinin sosyal koruma sistemine yönlendirilmesi. En önemlisi de çocuk işçi riski taşıyan çocukların çıraklık sistemi de dahil olmak üzere mesleki ve teknik eğitim veren programlara yönlendirilmesi" diye konuştu.

"Çıraklar çocuk işçi değil, meslek öğrenen öğrencilerdir"

Ustaların yanında meslek öğrenen çırakların çocuk işçi olmadığına dikkat çeken Palandöken, "Çocuklarımızın mesleki eğitim alması geleceklerini karartmadan meslek öğrenmeleri için en doğru yoldur. Esnaf ve sanatkarın yanındaki çıraklar çocuk işçi değildir, onlar ustalarının yanında meslek öğrenen öğrencilerdir. Çıraklık eğitiminde pratik eğitimi usta öğreticilerinden alan çocuklarımız aynı zamanda okullarında da teorik eğitimlerini alıyorlar. Böylece çocuklarımız bir yandan eğitimlerine devam ederken, bir yandan meslek öğreniyorlar. Baba yarısı diye nitelendirdiğimiz ustalar, çırakların hem hatalarından hem de güvenliğinden sorumludur. Çocuklarının meslek öğrenmesini isteyen aileler ustalarımıza güvensin. Çocuk işçiliğini bitirmek için herkese görev düşmektedir. TÜİK'in çocuk işçiliği ile ilgili kapsamlı bir çalışma yaparak çocuk işçiliği konusunda geldiğimiz noktayı görmeliyiz. Bununla birlikte çocuk işçiliği ile mücadele için herkese görev düşüyor. Aileler, işverenler, kurumlar topyekün bu konuda farkındalık oluşturarak mücadele etmeli" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber