MHP'ye başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleri önerilecek

AK Parti kurmayları, MHP'nin aday çıkarmadığı yerlerde, belediye başkan yardımcılığı ve belediye meclis üyelikleri konusunda bir iş birliğine gidileceğinin altını çiziyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 16 Ekim 2018 09:04, Son Güncelleme : 16 Ekim 2018 09:15
MHP'ye başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleri önerilecek

AK Parti, yerel seçimlere yönelik aday belirleme sürecine hız verirken, MHP ile ittifak konusundaki son kararın, bu hafta yapılması beklenen liderler zirvesinde verilmesi bekleniyor. AK Parti, 'Belli yerlerde aday çıkarmayarak ittifak yapma' formülüne sıcak bakmıyor.

AK Parti ile MHP arasında 24 Haziran'da kurulan seçim ittifakının bir benzerinin yerel seçimlerde yapılmasının 'teknik açıdan' mümkün olmadığına dikkat çeken AK Parti kaynakları, belli yerlerde 'aday çıkarmamanın' ise hem MHP açısından hem de AK Parti açısından doğru bir yöntem olmayacağına dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, hafta sonu yaptığı yurt gezilerinde teşkilatlara bir kez daha AK Parti'nin her yerde belediye başkan adayı çıkaracağını hatırlattı. Erdoğan "Her yerde aday çıkaracağız. Çok iyi adaylar çıkararak, seçimlere gireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, MHP ile ilişkilerde kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini de istedi ve yerel seçimler için 'gönül ittifakı' yapılacağını bir kere daha hatırlattı.

AK Parti kurmayları, MHP'nin aday çıkarmadığı yerlerde, belediye başkan yardımcılığı ve belediye meclis üyelikleri konusunda bir iş birliğine gidileceğinin altını çiziyor. Parti kaynakları "Bu seçimlerde yapılacak bir ittifakın yasal altyapısı olmaması büyük zorluk çıkarıyor. Tek seçenek, aday çıkarmamak görünüyor. Ama bunu kabul etmemiz mümkün değil. Cumhurbaşkanı da sık sık vurguluyor: Aday çıkarmamak tabanı küstürür, kızdırır. Daha kötü sonuçlara neden olur. Bunu göze alamayız. Ama MHP'nin aday çıkarmayacağı yerlerde elbette belediye meclis üyeliklerinde ona göre bir dağılım yapılır" görüşünü dile getirdi.

ERDOĞAN-BAHÇELİ BUGÜN İTTİFAKI GÖRÜŞECEK

AK Parti ve MHP heyetlerinin yerel seçimler konusunda bugüne kadar yaptığı görüşmelerde henüz somut bir ilerleme sağlanamadı. AK Parti kurmayları, her il ve ilçenin kendi dengesi içinde ayrı ayrı olarak değerlendirildiğini belirterek "Şu illerde iş birliği yapalım gibi bir sonuç söz konusu değil" dedi. İttifakın nasıl olacağı, bugün Başkan Erdoğan ile Devlet Bahçeli görüşmesinde şekillenecek. İki lider saat 14.00'te bir araya gelecek. Görüşmede ittifakın yanı sıra MHP'nin ceza indirimi teklifi konusunun da ele alınması bekleniyor.

Yücel KAYAOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber