Aksaray'dan dünyaya mühendislik ihraç edecek

2017 yılında temeli atılan ve 8.4 milyon avro yatırımla kurulan Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray'daki yeni AR-GE Merkezi, Daimler'in tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan "tek merkez" oldu

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 16 Ekim 2018 09:15, Son Güncelleme : 16 Ekim 2018 09:09
Aksaray'dan dünyaya mühendislik ihraç edecek

Türkiye'deki 50. yılını kutlayan ve toplamda 1 milyar avroyu aşan yatırımıyla ülkemizdeki en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden olan Mercedes-Benz Türk, 8,4 milyon avroya mal olan yeni AR-GE Merkezi'nin inşaatını tamamladı. Bu yatırım ile Aksaray ili, Mercedes-Benz Türk'ün ana şirketi Daimler AG'nin Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya'da bulunan küresel AR-GE merkezleri ağına dahil oldu.

Mercedes-Benz Türk Aksaray kamyon fabrikası, 2 bin kişiyi aşkın istihdamı ve yan sanayisi ile bölgenin en büyük istihdam kaynağı olma unvanını taşıyor. Fabrikası bünyesinde kurulan yeni AR-GE merkezi, tüm dünyaya test ve mühendislik hizmeti sunan "tek merkez" olacak ve tüm kamyonların testlerinin başlangıç ve bitiş noktası olarak kullanılacak. Her bir test kamyonu tüm hava ve yol şartları göz önünde bulundurularak belirlenen 6 kategoride, toplamda 32 farklı güzergah üzerinde; şehiriçi ortalama 100.000 km, şehirlerarası ise ortalama 250.000 km teste tabii tutulacak. AR-GE Merkezi'nin toplam alanı 40.000 metrekarelik alanının 8.000 metrekarelik bölümü kapalı kullanıma ayrılırken, 32.000 metrekarelik bölümü ise açık kullanıma ayrılmış durumda.

EN SON TEKNOLOJİ

Endüstri 4.0 koşullarına uygun olarak donatılmış yeni AR-GE Merkezinde bulunan İş Hazırlama Atölyesi'nde kullanılan Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) ve Karma Gerçeklik (Mixed-Reality) teknolojileri sayesinde, Daimler global ağı içerisinde dünyanın dört bir yanında görev yapan AR-GE mühendisleri aynı anda beraber çalışabiliyorlar. Türk mühendisler, dünyanın diğer merkezlerindeki meslektaşları ile sanal ortamda buluşarak henüz üretilmemiş bir parçayı 3 boyutlu şekilde gerçeğe en yakın haliyle, gerek araç üzerinde, gerekse yalın haliyle birbirleriyle eş zamanlı olarak bilgi alışverişinde bulunabiliyor.

SÜLÜN: BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yeni AR-GE Merkezi ile ilgili açıklamalar yapan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Aksaray fabrikasının 30'uncu yılını kutladıkları 2016 senesinde 113 milyon avroluk yatırım planı açıkladıklarını hatırlatarak şöyle konuştu; "Aksaray'a yatırımımızı tam gaz sürdürüyoruz. Ana şirketimiz Daimler AG'nin küresel AR-GE ağı içerisinde 'yetkinlik merkezleri' oluşturma stratejisine bağlı olarak üstlendiğimiz sorumluluklardan en yenisine imza atmış bulunuyoruz. Bu yeni merkezde AR-GE mühendislerimiz, tüm dünyaya yol testi ve mühendislik hizmeti sunacaklar. Anadolu'nun bağrından, Aksaray'dan tüm dünyaya mühendislik hizmeti sunacağımız için gurur duyuyoruz."

ALİ ÇELİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber