Devlet, dolar yükselirken, işadamlarına sahip çıkmadı

Temmuz ve Ağustos aylarında, dövizde yaşanan dalgalanma, ihale alan bir çok şirketi zor durumda bıraktı. Firmalar, doların 4,5 liradan 6,5 liraya çıkması üzerine kazanmış oldukları ihalelerin sözleşmelerini imzalayamadı. Kamu kurumları da ihaleleri iptale yanaşmayınca firmaların hem teminatları yandı hem de firmalar ihalelere girmekten yasaklandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ekim 2018 11:12, Son Güncelleme : 16 Ekim 2018 11:36
Devlet, dolar yükselirken, işadamlarına sahip çıkmadı

Türkiye, Temmuz ve Ağustos aylarında dövizde önemli bir sarsıntı geçirdi. Dolar 4,5 TL'den 7 sınırına dayandı.

İşe bu süreçte, en düşük teklifi vererek kamu kurumlarından ihale kazanmış olan firmalar, ithal girdilerindeki karşılanamaz artıştan dolayı, kazanmış oldukları ihalelerin iptalini istedi. Firmalar, fiyatların kur karşısında güncellenmemesinden dolayı bir çok işin yaklaşık maliyeti düşük kaldı ve işe devam eden firmalar zarar etti.

Ancak başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurumları, işe devam etmek istemeyen firmaların itirazlarını reddederek ihaleleri iptal etmedi, "tacirlerin basiretli olması gerektiğini" belirti ve firmaların zararına da olsa almış oldukları işleri yapmasını istedi.

Nihayetinde bir çok işadamı kazanmış olduğu ihalelerin sözleşmesini imzalayamadı. Bu nedenle yatırmış oldukları teminatlar yandı. Ancak, firmaların zararı sadece teminatın yanmasıyla kalmamıştır. Belediyeler, durumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne ileterek, firmaların ihalelere girmekten yasaklı hale getirilmesini istedi.

İşadamları yaşadıkları soruna Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un el atmasını talep ediyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber