İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cinayet kanıtı bulundu, Başkonsolos kaçtı

AP, Türk polisinin Cemal Kaşıkçı cinayetine dair kesin kanıtı İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda yaptığı 9 saatlik aramada bulduğunu dünyaya duyurdu. Başkonsolos Muhammed Uteybi dün konutunda yapılması planlanan ikinci arama öncesi ülkesine kaçtı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Ekim 2018 06:10, Son Güncelleme : 17 Ekim 2018 08:25
Cinayet kanıtı bulundu, Başkonsolos kaçtı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturmanın en kiritik safhası önceki akşam Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında yapılan 9 saatlik aramayla tamamlandı.

Dün Başkonsolos'un konutunda yapılması planlanan ikinci arama öncesi yaşanan gelişmeler ise gündeme bomba gibi düştü.

Associated Press haber ajansı Türk polisinin başkonsolosluktaki aramalarda Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kesin kanıtları bulduğunu dünyaya duyurdu. CNN İnternational ise bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını öne sürdü. Kaşıkçı'nın yazarı olduğu Washington Post gazetesi de ilginç bir iddia ortaya attı. Gazete, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü iddia ederek olaya karışan 7 Suudi Arabistan vatandaşının pasaport bilgilerini yayımladı.

Öte yandan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, dün saat 17.00'de Atatürk Havaalanı'ndan kalkan Arabistan Havayolları'na ait bir uçakla ülkesine döndü. Kaşıkçı'nın kaybolduğu 2 Ekim'den bu yana konutundan çıkmayan Uteybi iddiaya göre havalimanında kendisini durdurmak isteyen Türk görevlilere "Beni engelleyemezsiniz" diye çıkıştı.

Uteybi'nin ülkesine gitmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri de arama yapmak üzere başkonsolosluk rezidansına gitti. Konutun bahçesindeki kuyu ve Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün giriş yaptığı kapalı garajda inceleme yapılması öngörülüyordu. Ancak Suudi yetkililerin katılamaması nedeniyle konutta arama yapılamadı.

Önceki akşam uzman ekiplerin başkonsolosluk binasında yaptığı incelemelerde 6 farklı DNA örneği bulunduğu öğrenildi. Her türlü doku örneği, çöp ve atık sularla ilgili toplanan deliller tek tek inceleniyor.

ÖMER ÇELİK: OLAYITÜM DETAYLARIYLAORTAYA ÇIKARTACAĞIZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin için şu değerlendirmede bulundu: "Son derece hassas ve etkili şekilde bu süreci takip ediyoruz. Bütün kurumlarımız olay duyulduğu andan itibaren son derece etkin araştırma yürütüyor. Mesele bütün dünyanın meselesi haline gelmiştir. Bazı eleştiriler oluyor. Konsolosun dokunulmazlığı var. Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. İlk andan itibaren biz kendi soruşturmamızı yürütmek adına konsolosluk binasına ve konsolosluk evine girmek için talepte bulunduk. Kuşkusuz her şeye bakılıyor. Olayı tüm detaylarıyla ortaya çıkartacağız."

'SAVCILIK İFADE ALABİLİR'

Dışışlerı Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Kaşıkçı olayını açıklığa kavuşturmak zorundayız. Soruşturma şeffaf bir şekilde yürütülmeli. Başkonsolosluk şahısların sorgulanacağı yer değildir. Savcılık (Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda) uygun gördüğü kişilerin ifadesine başvurulabilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber