Alemdağ Belediye Başkanı'nın evine haciz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alemdağ Belediye Belediye Başkanlığı binasını yapan firma, alacağını tahsil edemediği gerekçesi ile Alemdağ Belediye Başkanı Mehmet Yaşa'nın evine haciz işlemi başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Yaşa, firmanın alacağını fazlası ile aldığını, firma sahibi Ekrem Ekşi ise tahsilat yapamadıkları için bu yola başvurduklarını söyledi.

Ekil İnşaat'ın sahibi Ekrem Ekşi, inşaatını yaptığı Alemdağ Belediye Başkanlığı binasından faizleri ile birlikte yaklaşık 3 milyon YTL'lik alacağı olduğu iddiasıyla Belediye Başkanı Mehmet Yaşa'yı icraya verdi. Ekşi, bu alacaklarından bir miktarı olan 500 bin YTL'lik kısmı için Belediye Başkanı Mehmet Yaşa'nın evine haciz işlemi başlattı. Ekrem Ekşi, avukatı Hüseyin Şimşek ile Mehmet Yaşa'nın Ümraniye İstiklal Mahallesi'ndeki evine geldi.

Ekrem Ekşi, konu ile ilgili olarak, "Belediye binasını firmamız

tarafından inşa ettikten sonra alacağımız karşılığı olan parayı tahsil edemediğimiz için mahkemeye başvurarak icra takibi başlattık. Bugün de mahkemeden aldığımız kararla 500 bin YTL'lik haciz işlemi gerçekleştirildi. Burada bizim belediyeden alacağımız paranın bilirkişi raporları doğrultusunda belediyenin ödeme gücü olmasına rağmen ödemeyi yapmadığı tesbit edilmiştir. Bu nedenle mahkeme, Belediye Başkanı Mehmet Yaşa'nın belediyenin borçlarının kasten ödemediği, bu nedenle borcun belediye başkanının kendi şahsından tahsil edilmesi kararı vermiştir.

Biz de bu kararın sonucunda belediye başkanının evine haciz kararı çıkarttık" dedi.

Alemdağ Belediye Başkanı Mehmet Yaşa ise, "Ekrem Ekşi'nin belediye binasının yapımı karşılığında 700 bin YTL alacağı vardı ve bu alacağı fazlası ile ödendi. Bizden önceki belediye görevlileri zamanında yapılan işlemlerde faiz oranları yüksek gösterilmiş ve bu yüksek faiz oranları sonucunda 4.5 milyon YTL borç çıkarılmış. Ancak biz bu oranlara itiraz ettik. Gerçek rakamlara çektik. Bizim kapımız burada herkese açık. Kimin hakkı varsa gelsin. Biz burada kamu görevi yapıyoruz. Kimsenin hakkını yedirmeyiz ve

çalışma dönemimizde o müteahhitin de hakkını gözettik" diye konuştu.

Haciz kararının çok çirkin olduğunu belirten Mehmet Yaşa, davaların henüz devam ettiğini, avukatları ile konuşup gerekli talimatları verdiğini söyledi. Haciz kararını eleştiren Yaşa, "Burada altını çizmemiz gereken ayrı bir nokta var. Bu konuya vakıf olan Ümraniye 1. İcra Müdürlüğü olayı takip ederken, Kadıköy 5. İcra Müdürlüğü'nden rapor alınmış. Buradan o raporu niçin verdiklerini ve nasıl aldıklarını merak ediyorum. Asıl sorun burada" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber