ÖSS'nin soru ve cevapları aynı gün açıklanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 05:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 17 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) soru ve cevaplarının aynı gün saat 16.00'da ''www.osym.gov.tr'' adresli internet sayfasından açıklanacağını bildirdi.

Yarımağan, yaptığı yazılı açıklamada, 2007 ÖSS soru ve cevaplarını yayımlayacak olan televizyon kanalları ile basın organlarının bilgiye kolayca erişebilmeleri için, her kuruma ayrı bir kullanıcı adı ve şifre verileceğini kaydetti. Yarımağan, bu bilginin de 15 Haziran Cuma gününe kadar ÖSYM Başkanlığı'ndan telefonla öğrenilebileceğini belirtti.

Sitede yer alacak 2007 ÖSS'ye ilişkin test soru ve cevaplarını içeren fikir ürünlerinin, Telif Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunacağını ifade eden Yarımağan, şu bilgileri verdi:

''Ulusal ve yerel televizyon kanallarında sadece sınavın yapıldığı 17 Haziran günü saat 14.30'dan itibaren, ulusal ve yerel basın organlarında da sadece 18 Haziran günü bir defaya mahsus olmak üzere kullanılabilir ve yayınlanabilir.

Diğer kullanıcılar ise 2007 ÖSS test soru ve cevaplarını ancak kişisel faydalanmaları için kullanabilir, ticari amaçla kullanamaz, çoğaltamaz ve dağıtamaz.''

Yarımağan, sitede yayınlanacak olan 2007-ÖSS test soru ve cevaplarını kurallara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal takibat yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber