Manisa'da FETÖ'nün 'avukat yapılanması' davasında karar

Aralarında eski MHP Manisa Milletvekili ve Baro Başkanı Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 3'ü tutuklu 11 kişinin yargılandığı davada, sanıklara 2 yıl 1 ay ila 7 yıl 6 ay hapis cezaları verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2018 18:26, Son Güncelleme : 17 Ekim 2018 18:27
Manisa'da FETÖ'nün 'avukat yapılanması' davasında karar

Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "avukat yapılanması"na yönelik, aralarında eski MHP Manisa Milletvekili ve Baro Başkanı Zeynel Balkız'ın da bulunduğu 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar eden savcı, sanıkların tamamının "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Tutuksuz sanıklardan eski MHP Manisa Milletvekili ve Baro Başkanı Zeynel Balkız, örgütle bağlantısının bulunmadığını, 2,5 yıllık yargılama sürecinde FETÖ tarafından mağdur edildiğini öne sürerek beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da savunmalarında örgütle bağlantılarının olmadıklarını iddia ederek beraatlerini istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Zeynel Balkız'ın 2 yıl 1 ay, Ali Özcel, İsa Koşar ve Besim Yücel'in 6 yıl 10 ay 15'er gün, Gökhan Çelik, Kadir Çelik, Hüseyin Azman ve Yalçın Cabar'ın 6 yıl 3'er ay, tutuklu sanıklar Haluk Bedel, Gürhan Onat ve Sadettin Yılmaz'ın 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Gürhan Onat ve Haluk Bedel'in bu hallerinin devamına, Sadettin Yılmaz'ın ise sağlık durumunun göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber