İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bin 600 ?çürük' rapor büyüteçte

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA İl Jandarma Komutanlığı'nın 2007 ocak ayında askere gitmemek için sahte çürük raporu alanlara yönelik başlattığı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 165'e ulaştı.

Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın yürüttüğü soruşturmada, bin 600 rapor tek tek incelenirken, 33 ilden Ankara'ya getirilen zanlılar yeniden muayeneden geçirilerek raporların sahte olup olmadığı gözden geçiriliyor.

100 BİN YTL'YE RAPOR

ZANLILARIN yaptığı telefon görüşmelerinde, sahte çürük raporu alabilmek için 10 bin YTL'den 100 bin YTL'ye kadar para ödedikleri ortaya çıktı. Bu arada incelemeye alınan raporlarda, hastanelerin verdiği kayıt sayılarının uydurma olduğu belirlendi. Gözaltına alınan bazı zanlıların çeşitli terör örgütlerine üye olmak suçlarından sabıkalarının bulunduğu belirlendi. Yaklaşık yedi aydır yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan DTP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş'ın, gözaltına alınan ve çeteye aracılık yaptığı belirlenen A.E. ve bir muhtarla telefon görüşmeleri yaptığı iddia edildi.

YEĞEN DE GÖZALTINDA

AYRICA eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın gözaltına alınan ilkokul mezunu yeğeni Adnan Bayram'ın da sahte çürük raporu aldığı ileri sürüldü. Bayram'ın, çete üyelerinden birinin hesabına kendi adıyla 8 bin YTL havale yaptığını belirleyen jandarma güçleri, çeşitli telefon görüşmelerinin bulunduğunu da belirledi. Operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 23'ü halen ?sahte rapor tanzim etmek' ve ?suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarını işledikleri gerekçesiyle cezaevinde bulunuyor. Tutuklananlar arasında Mamak Askerlik Daire Başkanı Albay Murat A. da var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber