?Memuru arkasına alan iktidar olur'

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Hadi Erdoğmuş, aileleriyle birlikte 5 milyonun üzerinde oy potansiyeli olan memurun seçimlerde kendisine sahip çıkan partiyi iktidara taşıyacağını söyledi

SİYASETTE hesaplar 22 Temmuz'da yapılacak seçimlere göre yapılıyor. Meydanlara inen siyasi partilerin vaatleri sınır tanımıyor. Pembe tablo çizen siyasiler, sözleriyle vatandaşın başını döndürüyor. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, mazotun 1 YTL olacağı sözünü verdi. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ise, ev hanımına 500 YTL maaş vaadinde bulundu. CHP de, iktidara geldiğinde her yıl 1.2 milyona ek istihdam sözü verdi.

Partilerde vaat yarışı başlarken, seçim öncesinde memurdan siyasilere ültimatom geldi. Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Hadi Erdoğmuş, liderlere, ?Memuru arkasına alan iktidar da olur, barajı da aşar? diye seslendi.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon 300 bin memur olduğunu belirten Erdoğmuş, memurun aileleriyle birlikte 5 milyonun üzerinde oy potansiyeli bulunduğuna dikkat çekti.

?Vaadlere inanmıyoruz'

Seçim öncesi memurlarla konuşacaklarını da ifade eden Erdoğmuş, ?Memuru seçim öncesinde bilgilendireceğiz. İlk olarak kamu çalışanlarından sandığa giderek oy vermelerini talep edeceğiz. Sağduyu ile hareket etmelerini isteyeceğiz. ?Bizim taleplerimiz bu' diyeceğiz. Siyasilerin bizim taleplerimize yaklaşımı da bu diye anlatacağız. Her vaade inanmıyoruz, vaatlerin de inandırıcı olması lazım? dedi.

Memurun 1 Eylül'de yeni hükümetle toplu sözleşme masasına oturacağına dikkat çeken Erdoğmuş, ?Bütün partilere aynı uzaklıktayız. Bize gelen siyasilere taleplerimizi aktaracağız. Memuru arkasında alan iktidar da olur, barajı da aşar? diyerek seçim öncesi siyasilere mesaj verdi. Erdoğmuş, memurun taleplerini de şöyle sıraladı: ?İnsanca yaşama hakkı istiyoruz. Adil ücret, toplu sözleşme ve grev hakkı istiyoruz. Öncelikle memurlar arasındaki ücret farkı giderilmeli. Bunlar memurun olmazsa olmazlarıdır. Yoksulluk sınırı bin 800 YTL. Ortalama bir memur ise 800 YTL alıyor. Memurun maaşı yoksulluk sınırında olmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber