Vatandaş 'çevre dostu' ürünü etiketten görecek

Ürünlerin çevre dostu olduğunu gösteren 'Çevre Etiket Sistemi' hayata geçti. Çevre Bakanı Murat Kurum, "Amacımız vatandaşımızın çevre ve insan sağlığına zararlı ürünlerle çevre dostu ürünler arasında ayrım yapmasını sağlamak" dedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ekim 2018 08:23, Son Güncelleme : 20 Ekim 2018 10:44
Vatandaş 'çevre dostu' ürünü etiketten görecek


Türkiye'de üretilen, dağıtılan, ihraç edilen veya ithalat yoluyla piyasaya sunulan ürün ya da hizmetlerin çevreye duyarlı ve çevre dostu olduğunu gösteren 'Çevre Etiket Sistemi' hayata geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Hedefimiz, bir ürünün veya hizmetin çevre, insan, sağlık, iklim ve doğal yaşam üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak. Amacımız vatandaşlarımızın çevre ve insan sağlığına zararlı olabilecek ürünlerle çevre dostu ürünler arasında ayrım yapmasını sağlamak" dedi.

Hayvan deneyleri azalacak

Kurum, "Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin de mümkün olduğunca azaltılması dikkate alınacak hususlardan biri olacaktır" dedi. Bakan Kurum, şöyle konuştu: "Üreticiler, imalatçılar, ihracatçılar, ithalatçılar, hizmet sağlayıcılar, toptancı ve perakende satıcılar çevre etiketi başvurusu yapabilecek."

Kanserojen içeriğe geçit yok!

Bakan Kurum, toksik, çevreye zararlı, kanserojen özellikleri taşıyan kimyasal içerikli ürünlerin çevre etiketi alamayacağını belirtti. Çevre etiketi alan ürünlerin yanıltıcı veya çevre etiketi bütünlüğüne zarar verecek reklam, ifade, etiket veya logo kullanamayacağını da ifade eden Kurum, etiketin 4 yıl süre için verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber