Arınç: Hakaret edenler için de memurlar da vardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant sağlanamayacağını, siyasilerin akıllarını başlarına alması gerektiğini belirterek, "Hükümetten, bu olayları tırmandırmak, provokasyonları sürdürmek isteyenlere engel olmasını istiyorum" dedi.

Manisa'da şehit cenazesinde kendisine yönelik protestolara ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Arınç, Ankara ve Manisa'daki gösterileri "siyasi veya hakaret amaçlı" olarak niteleyerek, "fevkalade yanlış ve çirkin" olduğunu belirtti.

Manisa'da şehit cenazesine gittiğini, belli program dahilinde, kendisini, hükümeti veya başka kurumları hedef alarak, çirkin bazı yakıştırmalarda bulunulduğunu belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben şehidimize, görevimi sonuna kadar yaptım. Tabutunun önünde bekledim, cenaze namazında hazır bulundum. Bütün çirkin sözlere ve hakaretlere rağmen görevimi sonuna kadar yerine getirdim. Cenaze top arabasına konuluncaya, kabristana gidinceye kadar generallerimizle birlikte cenaze başında durdum."

"MOtorize ekipler"

Arınç, Manisa Müftüsü'nün ikazlarına rağmen, Kur'an ve ezan okunurken bile yuhalamaların sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Demek ki amaçları şehide saygı veya şehide görev değildi. Onlar siyasi içerikli bir gösteri yapmak istediler. Bunları yapanların bir kısmı, herkesin çok iyi bildiği bir siyasi partinin el işaretlerini yapanlardı. Bir kısmı da son zamanlarda belli bir organizasyon içinde olduğunu bildiğimiz kurumların içerisindeki birkaç kişiydi.

Rahatlıkla söyleyebilirim ki beni çok iyi bilen Manisalılar, benim de kendilerini çok iyi tanıdığım Manisalılar, bu çirkinliklerin içerisinde değildi. Bunların çok büyük bir kısmı, dışarıdan özel olarak getirilmiş, motorize ekiplerdi. Söyleyecekleri sloganları biliyorlardı ve görevleri sadece bağırmaktı. Şehidimize en büyük saygısızlığı onlar yaptılar."

"Kamu görevlisi de var"

Arınç, bu provokasyonu yapanların, kameralarla tek tek tespit edildiğini belirterek, içlerinde bazı parti yöneticileri, bazı sendika veya derneklerin başında bulunanlar ile az sayıda kamu görevlisi de bulunduğunu söyledi.

Hükümetin ve bu kurumların başında bulunanların dikkatini bu konuya çekmek istediğini kaydeden Arınç, "Bu olayları tırmandırmak, bu provokasyonları sürdürmek isteyenlere engel olunmasını istiyorum" dedi.

"Akıllarını başlarına alsınlar"

Bütün bunlara karşı önlem alınması, cenazeleri sahiplenen kişi ve kurumların, bu tür olaylara prim verecek davranışlardan kaçınması gerektiğini belirten Arınç, "O şehit tüm milletimize aittir. Tüm milletimiz, büyük bir üzüntü içerisinde, terörün çirkin yüzüne karşı, birliğini ve bütünlüğünü gösterdi. Ancak bir kısım göstericilerin hevesi, sadece hakaret etmek ve sadece bazı kurumları yuhalamaktan ibaret kaldı" diye konuştu.

Bu olayların geçmişte de yapıldığını, bugün de yapılmak istendiğini belirten Arınç, bunların hangi amaçlara hizmet ettiğini çok iyi bildiklerini söyledi.

Siyasetçilerin, akıllarını başlarına alması gerektiğini vurgulayan Arınç, şehit cenazelerinin, istismar edilecek konular olmadığını dile getirdi.

Arınç, bunların üzerinden siyasi rant sağlanmayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bunların üzerinden sandıklara daha çok oy gelsin hesabı yapılmaz. Türkiye 70 milyonuyla teröre karşıdır, içinde hain barındırmamaktadır. Şehitlerimize, gazilerimize tüm millet olarak hepimiz sahip çıkıyoruz, çıkacağız. Bunun yolu, gelişi güzel bağırıp çağırmak ve hakaret etmek değildir. Bunlar çirkin şeylerdir. Bu çirkinliklerin bir daha yaşanmamasını diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber