Ankara'da 130 evi su bastı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle çoğunluğu Çankaya'da olmak üzere 130 ev ile Balgat Endüstri Meslek Lisesi'ni su bastı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, kent genelinde etkili olan yağışlarda can kaybının yaşanmadığını, ancak su baskınlarına uğrayan 130 ev ile 1 okulda maddi hasar meydana geldiğini belirtti.

İtfaiye teşkilatının tüm birimlerinin, gece boyunca alınan su baskını ihbarlarına müdahale etmeye çalıştığını anlatan Kurutuz, yaklaşık 250 personel ve 110 motopomp aracıyla su tahliyesi yaptıklarını söyledi.

Kurutuz, su baskınına uğrayan evlerden 110'unun Çankaya bölgesinde bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Giriş ve bodrum katlarındaki apartman dairelerini de su bastı fakat sağanak yağış sonucu, genellikle Çankaya'nın Aşağı Öveçler Mahallesi 113. Sokak'ta bulunan ve dere yatağına inşa edilen gecekondular su aldı. Bu gecekonduların kaldırılması, dere yatağının ıslah edilmesi ve bu bölgede altyapı çalışmaları yapılması gerekiyor.

Bu tür olaylarda genellikle hasar tespiti, hukuken itfaiyecinin görevi olmasa bile, olaya ilk müdahale eden itfaiye olduğu için bizim tarafımızdan yapılıyor."

Liseyi de su bastı

Sağanak yağış yüzünden Balgat Endüstri Meslek Lisesi'nin atölyeleri ve sınıflarını da su bastı.

İstinat duvarı yıkılan okulun kalorifercisi Celal Yılmaz'ın ailesiyle birlikte yaşadığı tek katlı lojman da sular altında kaldı. Okulun istinat duvarının yıkılması sonucu evi sular altında kalan Celal Yılmaz'ın eşi Yaşar Yılmaz, sel sularının aniden eve dolması üzerine güçlükle dışarı çıktıklarını anlattı. Bu sırada sel sularına kapıldığını belirten Yılmaz, kendisini oğlunun boğulmaktan güçlükle kurtardığını söyledi. Yılmaz, "25 yılda kazandığımız ne varsa sel aldı" diyerek ağladı.

Öte yandan, durumu bildirmelerine karşın belediye ekiplerinin gelmediğini iddia eden öğretmenler, bilgisayar sınıfları, dershaneler ile atölyeleri büyük ölçüde zarar gören liseyi kendi çabalarıyla temizlemeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber