İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mülteciyi ölüme taşıyan yatlar imha edilecek

Bodrum'da insan tacirlerinin mültecileri kaçırmak için kullandığı yat ve tekneler hurdaya ayrılıyor. Yediemin otoparkındaki çarpıcı manzara ise yürek burkuyor. Değeri 1 milyon doları bulan süper lüks yatların sayısı önlenemeyen göçmen kaçakçılığı nedeniyle her geçen gün artıyor. Otopark sahibi Burkay Karadağ "Tekneler tescilsiz olduğundan dolayı MKE tarafından hurdaya ayrılacak" diyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2018 08:35, Son Güncelleme : 21 Ekim 2018 09:15
Mülteciyi ölüme taşıyan yatlar imha edilecek

Bodrum'da binlerce göçmene mezar olan mülteci tekneleri ve yatları Milli Emlak Müdürlüğü tarafında hurdaya eslim edilecek.

Yasa dışı yollardan Bodrum'dan Yunanistan adalarına geçmek için göçmen kaçakçılığında kullanılan çoğu çalıntı tekne ve yatlar, yakalanmalarının ardından yediemin otoparkına çekiliyor. Yalıkavak Mahallesi'ndeki trafik otoparkına götürülen tekne ve yatlar adeta hurda mezarlığını andırıyor.

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kullanılabilecek durumda olan yaklaşık 20 tekne ve yat ihale ile satıldı. Uygunluk belgesi olmayan tekne ve yatların ise hurdaya ayrılarak imha edileceği öğrenildi. Yaklaşık 1 milyon lira değerindeki lüks yatların ve teknelerin de bulunduğu 200 üzerindeki deniz araçlarına her geçen gün artan göçmen kaçakçılığı nedeniyle yenileri ekleniyor.

İnsan kaçakçıları çoğu çalıntı 5 ila 30 metre arasındaki yat ve teknelerin isimlerini ve plakalarını silerek taşıma yapıyor. Kimin olduğu tespit edilemeyen tekne ve yatların da bulunduğu yüzlerce deniz aracı kaderine terk edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber