İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Doktor tayı ameliyat etti, veterinerler kızdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop, hayvan hakları çerçevesinde, hayvanlara yapılacak tıbbi ve cerrahi müdahalelerde veteriner hekimlere başvurulması gerektiğini söyledi.

Aktop, düzenlediği basın toplantısında geçen hafta bir tıp doktorunun 3 aylık bir taya katarakt ameliyatı yaptığını basından takip ettiklerini söyledi.

Serdar Aktop, veteriner hekimin, beşeri tıp alanıyla ilgili bir insana tıbbi müdahalede bulunmasının kanunlarla yasaklandığını, aynı şekilde beşeri tıp alanında çalışan birinin de veteriner hekimlik mesleğinin alanına girmesinin yasak olduğunu dile getirdi.

Taya tıbbi müdahalede bulunan doktorun yasa ve yönetmeliklere aykırı davrandığını ileri süren Aktop, şunları söyledi:

"Veteriner hekimliği mesleği hakkındaki mevzuatın gereğini temin etmek görev ve yükümlülüğü olan İzmir Veteriner Hekimler Odası, veteriner hekim vasfına haiz olmayıp da hayvanlar üzerinde tıbbi müdahale yapan şahıs hakkında her türlü hukuki girişimi yapacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca hayvanlara tıbbi ve cerrahi müdahaleler sadece veteriner hekimler tarafından yapılır denilmektedir. Aksi davranmanın cezası 196 YTL'dir." Aktop, oda olarak, operasyon sırasında taya narkoz veren ve ameliyatı asiste eden veteriner hekimlerle ilgili de işlem yapacaklarını da kaydetti.

Bu tür ameliyatların veteriner hekimler tarafından her yerde yapılabildiğine dikkati çeken Aktop, "Bu ameliyat 'ilk kez, sadece burada' denilerek yapılmıştır. Oysa her yerde kolaylıkla yapılabiliyor" dedi.

İzmir Yarış Atları Hastanesinde 4 Haziranda Tugissimo isimli 3 aylık tayın gözlerindeki katarakt, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Söyler tarafından yapılan ameliyatla alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber