İstanbul, Ankara, İzmir Barolarının yeni başkanları belli oldu

İstanbul Barosu seçimlerini Mehmet Durakoğlu, Ankara Barosu seçimlerini ise Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Erinç Sağkan kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ekim 2018 18:44, Son Güncelleme : 21 Ekim 2018 20:17
İstanbul, Ankara, İzmir Barolarının yeni başkanları belli oldu

İstanbul Barosu seçimlerinde, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nin toplantı salonunda kurulan sandıklarda avukatlar oy kullanma işlemine sabah saatlerinde başladı. Seçimlerde 41 bini aşkın üyenin oy kullanma işlemi saat 17.00'de bitti. Resmi olmayan sonuçlara göre Av. Mehmet Durakoğlu yeniden başkan seçildi. Seçimin sürprizi Av. Hasan Kılıç çekişmeli geçen yarışta yüzde 26 ile ikinci sırada yer aldı

Seçimde, 8 bin 77 oy alan "Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu"nun adayı Mehmet Durakoğlu birinci olurken, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu'nun adayı Hasan Kılıç 6 Bin 856 oy ile ikinci, Avukat Hakları Grubu adayı Mustafa Gökhan Ahi 2 Bin 488 oy ile üçüncü, Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi adayı Talat Canbolat 2 Bin 407 oy ile dördüncü, bağımsız aday Fikret İlkiz 2 Bin 238 oy ile beşinci, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar adayı Eren Keskin bin 645 oy ile altıncı, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Kaptan Yılmaz bin 203 oy ile yedinci, Avukat Hareketi grubu adayı Başar Yaltı 965 oy ile sekizinci, Ortak Hedef Platformu grubu adayı Cem Kaya Karatün 399 oy ile dokuzuncu oldu.

İstanbul Barosu Başkanlığı için 10 aday yarıştı: Eren Keskin (Özgürlükçü Demokrat Avukatlar), Fikret İlkiz (Bağımsız), Mehmet Durakoğlu (İstanbul Barosu Başkanı, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu), Kaptan Yılmaz (Milliyetçi Avukatlar Grubu), Başar Yaltı (Avukat Harekatı), Hasan Kılıç (Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu), Çiğdem Koç (Bağımsız), Gökhan Ahi (Avukat Hakları Grubu), Talat Canbolat (Baroda Değişim ve Gelişim Harekatı), Cem Kaya Karatün (Ortak Hedef Platformu).

2016 yılı seçimlerinde Hukukun Üstünlüğü Platformu 3040, Milliyetçi Avukatlar Grubu ise 1699 oy almışken bu seçimlerde Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi 2407, Milliyetçi Avukatlar Grubu ise 1203 oy aldı. 2016 yılına göre iki grubun oy toplamı 4.700'den 3.600'e geriledi.

Ankara Barosu seçimlerinde ise Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Erinç Sağkan kazandı. Seçimlerde, Baro Başkanı adayları olan Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan Erinç Sağkan, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubundan Murat Kemal Gündüz ile Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubunun ortak adayı avukat Gencer Özdemir yarışıyordu. Erinç Sağkan 7.227, Gencer Özdemir 2.283, Murat Kemal Gündüz ise 1.256 oy aldı.

İzmir barosu seçimlerini İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Av. Özkan Yücel kazandı. İzmir Barosu'nun yaklaşık 9 bin üyesi bulunuyor. Seçimlerde Cumhuriyetçi Grup iki adayla temsil edilecek. İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin'le baro yönetiminde yer alan Atalay Aksak'ın listeleri Cumhuriyetçi Grup adına yarışa girecek. Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı ise Özkan Yücel. Bu yıl seçimlere Yenilikçi Avukatlar Grubu adına Muhammet Özekes ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adına ise Ömer Fatih Şimdi ilk kez katıldı.

Sakarya Barosu'nun 53'üncü Olağan Genel Kurulu'nda Abdurrahim Burak başkanlığa seçildi.

Kocaeli Barosu'nun önceki gün başlayan 35'inci olağan genel kurulunda oy kullanma hakkı bulunan bin 640 avukat, Kocaeli Adliyesi'nde yeni başkan, yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve Barolar Birliği delegelerini belirlemek üzere oy kullandı. Başkanlık için Bahar Gültekin Candemir ve Nuri Almaz yarıştı. Candemir 794 oyla başkan seçilirken rakibi Almaz 531 oy aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber