Ayakkabının üretim üssü Türkiye oluyor

Şanlıurfa'da Ayakkabı OSB kuran FLO, yeni yatırımlarla bölgedeki istihdamı 20 bin kişiye taşıyacak. 1 milyar $'lık ihracat hedefleyen şirket, 2023'te Türkiye'den çıkacak 10 global markadan biri olmak istiyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ekim 2018 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ayakkabının üretim üssü Türkiye oluyor

Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren FLO, sektörde yerli üretimi büyütmek, ihracatı artırmak ve Türkiye'yi ayakkabı üretim ve ihracat üssüne dönüştürmek için kolları sıvadı. 2023'te Türkiye'den çıkacak 10 global markadan biri olmayı hedefleyen şirket, yerli üretim ve ihracat kapasitesini artırarak Türkiye'yi dünyada ayakkabı üssü konumuna taşımayı amaçlıyor. FLO Mağazacılık bu doğrultuda Şanlıurfa'da ikinci fabrikasının inşaatına devam ederken Ayakkabı Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişimine öncülük ediyor.

İHRACATIN MERKEZİ

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulması planlanan Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi'nde yer alacak üretim atölyeleri ve FLO'nun bölgede kuracağı ikinci fabrikayla yüzde 50 artıracağı üretim kapasitesi ile uzun vadede 20 bin istihdam sağlanması, bu sayede bölgenin işsizlik sorununun çözümüne de büyük ölçüde katkıda bulunulması hedefleniyor. FLO Mağazacılık tarafından Şanlurfa'da yapılan yatırımlar, Türkiye'nin hedeflediği yerli ve milli üretim ile ihracatla kalkınmaya dayanan ekonomik modele de güzel bir örnek sunuyor.

EMEK YOĞUN BİR SEKTÖR

FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi Türkiye ayakkabıcılık sektörünün son 15 yılda kaydettiği gelişim ile tüm dünyada örnek alınacak bir noktaya geldiğini söyledi. Mehmet Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün sektör olarak 400 milyon çift ayakkabı üretimiyle dünyanın 7'nci büyük ayakkabı üreticisiyiz. Ayakkabı ihracatında ilk 5 ülke arasında yer alıyoruz. Emek yoğun bir iş yapıyoruz."

YATIRIMLARDA HIZ KESMEDİK

FLO Mağazacılık olarak 1960 yılında küçük bir atölyede başlayan yolculuklarına bugün, 55 milyon çift ayakkabı üreten bir sektör lideri olarak devam ettiklerini dile getiren FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan ise, "Ülkemize güveniyoruz ve yaşanan birtakım sıkıntıların geçici olduğuna inanıyoruz. Şirket olarak 2018 yılında yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik" dedi.

250 MİLYON ZİYARETÇİ

2018 yatırımlarına da değinen Ziylan: "Son üç yılda toplam yüzde 75 büyüme ile 3.5 milyar TL ciro elde ettik. 2018 yılında toplam 82 yeni mağaza ile toplam 557 mağaza sayısına, 800 ilave istihdam ile 9 bin 700 çalışan sayısına ulaştık. Mağazalarımızda her yıl 250 milyon ziyaretçiyi ağırlıyoruz " diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber