Eğitimcilerin promosyon mücadelesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Senciler banka promosyonlarını dağıtmayan ve bilgi vermeyen müdürü savcılığa şikayet ettiler.

TÜRK Eğitim-Sen Balıkesir 2 No'lu Şube Başkanı Süleyman Demir, Edremit Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan hakkında, Bilgi Edinme Kanunu'na aykırı davrandığı iddiasıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 21 Haziran 2006'da Altınoluk Kardeş Çavuşoğlu Lisesi personeli adına bir banka ile yaptığı sözleşme metnini, Bilgi Edinme Yasası'na göre istediklerini belirten Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 No'lu Şube Başkanı Süleyman Demir, ancak taleplerinin geri çevrildiğini söyledi. Demir, ?Milli Eğitim Müdürlüğü'nden daha önce de protokol metnini, Bilgi Edinme Yasası'na göre istemiştik. Bu talebimiz de ?kurum içi bilgisidir' denilerek geri çevrilmişti. Bunun üzerine Başbakanlık Bilgi Edinme Üst Kurulu'na yaptığımız itiraz üzerine vermek zorunda kalmışlardı. Benzer olayı tekrar yaşıyoruz. Müdürlük yasaya karşı hareket ediyor. 4982 sayılı yasaya muhalefet etmekten dolayı Edremit Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk? diye konuştu.

PROMOSYONLAR ÇALIŞANLARA DAĞITILMIYOR

Demir, banka promosyonlarının çalışanlara ödenmesi konusunda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatı bulunmasına karşın Edremit'te dağıtılmadığını, bu yüzden sendika olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'ı mahkemeye de verdiklerini belirtti. Demir, ?Bankalara sözleşme yapılmadan önce İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşüldü. İhalede sendikaların da temsilcilerinin bulunmasını istedik. Maalesef bizleri çağırmadı. Alınan promosyonun çalışanların isteği doğrultusunda harcanmasını istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürü, promosyonlarda çalışanların hiçbir hakkı olmadığını söyledi. Çalışanlar promosyonların kendilerine dağıtılması için 400'ü aşkın dilekçe verdi. Müdür bey, dilekçe sahiplerini tehdit etti. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürü ile şube yönetimi olarak görüştük. Sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü mahkemeye vermek zorunda kaldık? diye konuştu.

MÜDÜR: YASALARI UYGULUYORUM

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ise sendikanın istediği belgeyi kurum içi bilgi olduğu gerekçesiyle vermediklerini belirtti, ?Ben yasaları uyguluyorum. Sendika, Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Üst Kurulu'na başvursun. Kurul onay verirse, sözleşme metnini veririm. Yaptığım uygulama yasalara uygundur. Kanun ve yönetmelikler ne emrediyorsa, ben de yerine getiriyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber