Şemdinli'de tahliye yok

Haber Giriş : 12 Haziran 2007 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Şemdinli davasında savcının astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş için tahliye talebini reddederek, daha önce ayırdığı dosyaları birleştirdi.

Yargıtay 9. Dairesi'nin "eksik soruşturma yapıldığı" gerekçesiyle bozarak, askeri mahkemeye gönderilmesi istemiyle yerel mahkemeye gönderdiği Şemdinli davası için Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısı Sezgin Kanmaz'dan mütalaa hazırlamasını istedi. Savcı Kanmaz, hazırladığı 3 sayfalık mütalaasında, sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş için Yargıtay 9. Dairesi'nin görevsizlik kararı ve delillerin durumunu göz önüne alarak tahliye talebinde bulundu.

Mütalaayı değerlendiren mahkeme heyeti, Savcı Kanmaz'ın tahliye talebini reddederken, Ateş'in 20 Haziran 2006 tarihinde diğer sanıkların dosyasından ayırdığı dosyasını tekrar birleştirme kararı verdi. Yargıtay kararından sonra Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın ilk kez görülecek davanın duruşmasında, Savcı Kanmaz'ın talebini yenilemesi bekleniliyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın eski hükümlüsü Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitapevi'nde 5 Kasım 2005 tarihinde bombalı saldırı meydana gelmiş, olayla ilgili olarak astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber