Kırsaldaki kadınlar için kreş ve bakımevi geliyor

Kadınların çalıştığı tarım alanlarının bulunduğu bölgelerde kreş, bakımevleri, mobil sağlık ocağı, çamaşırhaneler oluşturulup, eğitim ve girişimcilik desteği verilecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Ekim 2018 09:23, Son Güncelleme : 23 Ekim 2018 09:25
Kırsaldaki kadınlar için kreş ve bakımevi geliyor

Mevsimlik kadın tarım işçileri ile kırsal alandaki kadının istihdam, sosyal güvenlik, sağlık ve eğitim sorunlarını mercek altına alan TBMM Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Alt Komisyonu, çalışma raporunu tamamladı.

KREŞ, BAKIMEVİ VE MUTFAK

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda son şeklini alacak olan raporda, kadınların çalıştığı tarım alanlarının bulunduğu bölgelerde kreş ve bakımevi oluşturulmasından, mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmeti verecek olan mobil sağlık ocakları, ortak mutfak ve çamaşırhanelere varana kadar onlarca proje yer aldı. Kırsal alandaki kadına yönelik poztif ayrımcılık öngören yasama çalışmalarında rehber olacak rapor, son rütuşları tamamlandıktan sonra TBMM Genel Kurulu'na da sunulacak. AKŞAM'ın ulaştığı Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Alt Komisyonu Raporu'nda yer alan tespit ve öneriler arasında, mevsimlik tarım işçisi kadınların analık sigortasından yararlanması, eğitim desteği, zorunlu sigortalılık ve girişimcilik desteği başta olmak üzere geniş bir öneri listesi yer alıyor.

Yelda GÖKDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber