MKEK'den, FETÖ'den ceza alan personel için açıklama

MKEK Genel Müdürlüğü, memurlar.net'te yer alan "MKEK, FETÖ'den ceza alan personelle ilgili işlem yapmıyor" başlıklı haber için bir açıklama gönderdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2018 13:01, Son Güncelleme : 23 Ekim 2018 13:03
MKEK'den, FETÖ'den ceza alan personel için açıklama

MKEK Genel Müdürlüğü, memurlar.net'te yer alan "MKEK, FETÖ'den ceza alan personelle ilgili işlem yapmıyor" başlıklı haber için bir açıklama gönderdi.

MKEK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖNDERDİĞİ AÇIKLAMA

Habere konu personele Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezası verildiğine ilişkin bilgi edinilmesi üzerine konu ilgili birimlerden araştırılmaya başlanmış, 10/10/2018 tarihinde Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinin konuya ilişkin Duruşma Tutanağı edinilebilmiştir.

Duruşma Tutanağının ele geçmesini izleyen 12/10/2018 tarihinde 6749 sayılı Kanun uyarınca oluşturulan MKE Kurumu Genel Müdürlüğü Kurulu acilen toplanarak konuyu görüşmüş, kararın yazılması ve imzalanmasını müteakip, 19/10/2018 tarihinde adı geçenlerin görevden uzaklaştırılmalarına ilişkin Makam onayları alınarak, tarihinde gerekli tebligat işlemlerine başlanmış ve ilgililere tebligat yapılarak, görevden uzaklaştırılmaları sağlanmıştır.

Dolayısıyla sitenizde yapılan haberler gerçeğe aykırı olup ilgililer hakkında yasal işlemlere başlanmıştır. Ayrıca haberinizde "durum MKE Kurumu'na bildirilmesine rağmen" denilmek suretiyle yanıltıcı ve gerçeğe aykırı haber yapılmaktadır. Durum MKE'ye bildirilmemiş, Kurum bildirim olmadan derhal harekete geçmiştir.

MEMURLAR.NET'TE YER ALAN HABER

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, 2015 yılında kapatılan FETÖ dernek başkanlığı yapan, FETÖ sendikasına uzun süre üye olan ve 6 yıl hapis cezası alan personelle ilgili hiçbir işlem yapmadı

MKEK, 2015 yılında, Kırıkkale Memurlar Derneği Başkanlığı yapan personelle ilgili hiçbir işlem yapmadı. Söz konusu dernek, OHAL döneminde FETÖ'yle ilişkili olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı.

Yine, FETÖ derneği başkanlığı yapan söz konusu personel uzun süre FETÖ sendikası üyeliği de bulunuyor.

Personelle ilgili olarak Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesince devam eden ceza kovuşturmasında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Ancak durum Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna bildirilmesine rağmen, A.S. adlı personel ilgili olarak açığa alma işlemi dahi uygulanmamaktadır.

DEĞERLENDİRME

1- Olay sadece açığa almayla ilgili değildir. Mahkeme kararı 26 Eylül tarihli tüm haber sitelerinde yer almıştır. 26 Eylülde tüm haber sitelerinde yer alan haber sonrasında ilgili kişi ancak 19 Ekim'de açığa alınabilmiştir.

2- Sözkonusu kişi FETÖ'nün kapatılan dernek başkanlığı görevini 2015 yılında yapmış ve yine FETÖ sendikasına uzun süre üye olarak kalmıştır.

Dolaysıyla, MKEK sadece personeli açığa aldım demekle, şüpheleri gideremez. En küçük bir şüphesi olan dahi ihraç edilmişken, en azından iki irtibatı tespit edilen ve hakkında ceza kovuşturması yürütülen personelle ilgili geç kalındığı ortadadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber