'Güvenli internet' ilkokul müfredatına girecek

Müfredatta yapılacak değişiklikle, güvenli internet, siber güvenlik, siber zorbalık ve veri güvenliği gibi kavramlar ilkokul derslerinin kazanımı haline getirilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2018 21:52, Son Güncelleme : 23 Ekim 2018 22:10
'Güvenli internet' ilkokul müfredatına girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde tanıtımı yapılan Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu ile yabancı dil eğitimi konusunda da yeni uygulamalar hayata geçirilecek.

"Güvenli internet" ilkokul müfredatına girecek

Müfredatta yapılacak değişiklikle, güvenli internet, siber güvenlik, siber zorbalık ve veri güvenliği gibi kavramlar ilkokul derslerinin kazanımı haline getirilecek.

Ayrıca öğretmenlerin dijital eğitim konusunda kendilerini geliştirmelerine yönelik istedikleri zaman faydalanabilecekleri video içerikler geliştirilecek ve çevrimiçi atölyeler düzenlenecek.

Matematik, fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji, Türkçe, sosyal bilimler, coğrafya gibi derslerin öğretmenlerine disiplinler arası proje yapımı, 3D tasarım ve akıllı cihaz gibi alanlarda yüz yüze atölye eğitimleri verilecek.

Eğitim sisteminde "dijital" dönüşüm başlayacak

Öte yandan "Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu" ile eğitim sisteminde öğrenme süreçlerinde "dijital içerik ve beceri destekli" bir dönüşüm başlatılacak.

Bu kapsamda farklı aktör ve kurumların katılımıyla "dijital eğitim ve öğretim içeriği geliştirme ekosistemi" oluşturulacak. Dijital eğitim ve öğretim materyallerini belli kalite standartlarında kullanıma sunacak "Ulusal Dijital İçerik Arşivi" de hayata geçirilecek.

Dijital öğrenme materyalleri geliştiren lider öğretmenler de desteklenerek

teşvik edilecek.

Yapılan planlamaya göre, 3 yıllık dönemde ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde okulda ve okul dışında öğrenciye, öğretmene, eğitim yöneticilerine, kamuya, müfredata, eğitsel içeriğe yönelik yapılacak çalışmalarla kodlama, 3D tasarım, elektronik tasarım benzeri bilişimle üretim becerilerinin öğrenme süreçlerine entegrasyonu sağlanacak.

Bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik, öğrencilerle kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber