İndirim için üç ay yetmez, süreyi uzatalım

Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı devam ederken; dolardaki gerilemeye dikkat çeken tüketiciler, "ekstra indirim" ve bunun "daha kalıcı olmasını" istiyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 24 Ekim 2018 08:25, Son Güncelleme : 24 Ekim 2018 08:38
İndirim için üç ay yetmez, süreyi uzatalım

Hükümetin açıkladığı Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı kapsamında bazı ürünlerin fiyatlarında yüzde 10'luk indirim yaşansa da, vatandaşlar daha fazlasını istiyor. Tüketici, dolar kurunu bahane ederek yüzde 300'e varan zamlarla fiyatları artıranların, yapmış olduğu indirimleri "göstermelik" buluyor. Aracıların ve marketlerin hala yüksek kar marjıyla hareket ettiğini belirten tüketici dernekleri; domatesi örnek göstererek, tarlada 3 TL olan ürünün, büyük şehirlerdeki perakende fiyatının 10 TL civarında seyrettiğini belirtiyor.

Marketlerin yapmış olduğu indirimlerin sürekli hale gelmesi için adım atacaklarını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bendevi Palandöken "Ürünlerdeki yüzde 10'luk fiyat indirimi yeterli bulmuyoruz, daha fazla olmalı. Birçok yerde karardan önce jet hızıyla fiyatlar artırıldı, şimdi de yeterince indirilmeli. İndirim sürecinin 2 ayla sınırlı kalmaması için de Bakanlığa talepte bulunacağız.

İndirim kararının sürekli olmasını isteyeceğiz. Eğer dükkanlarımız bu indirim oranlarını artırırsa, vatandaşlarımız da rağbet gösterir. Böylece çarkların dönmesini de sağlamış oluruz" diye konuştu.

Sefa Bilgitekin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber